Συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – Μήνυμα στήριξης του Δημάρχου

Συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – Μήνυμα στήριξης του Δημάρχου

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου στις 10.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν, στις 12 το μεσημέρι, στην Καλαμαριά. Η παρουσία, ωστόσο, του Αλ. Τσίπρα στην συμπρωτεύουσα έχει το δικό της πολιτικό ενδιαφέρον, αφού μεταξύ των συναντήσεων που θα έχει πρωταγωνιστεί το ραντεβού με τον Γιάννη Μπουτάρη. Μια συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, χωρίς να λείπει η ουσία.

“Να ονοματίσουμε τους εμπνευστές”

Με χθεσινή του δήλωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέδειξε τη φασιστική βία καλώντας σε μέτωπο εναντίον των φασιστικών σχεδίων με την αποκάλυψη των εμπνευστών και την απομόνωσή τους. «Η επίθεση εναντίον μου ήταν επίθεση εναντίον του καθενός από σας. Η ωμή βία απειλεί όλους όσοι μάχονται για να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου» τόνισε.

Ο Γ. Μπουτάρης επισήμανε το επικοινωνιακό και πολιτικό σχέδιο του φασισμού. «Να ονοματίσουμε τους οργανωτές και εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τις αρχές να συνεχίσουν το έργο τους και να φτάσουν «όχι μόνο στα ‘στρατιωτάκια’ που εκτελούν πράξεις όπως η προχθεσινή».

«Όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου προσπάθησα με σθένος να την υπηρετήσω. Γι’ αυτό άλλωστε στοχοποιήθηκα. Με τη δική σας υποστήριξη θα συνεχίσω να την υπηρετώ με ακόμη μεγαλύτερο σθένος και συνέπεια».

Πηγή: left.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter