Συνάντηση Ζαγοράκη – Μποσμάν στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Ζαγοράκη – Μποσμάν στις Βρυξέλλες

Την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αθλητές στην Ευρώπη είχαν στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζαν Μαρκ Μποσμάν.

 Ο Βέλγος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να διεκδικήσει την «ελευθερία του».

 Η απόφαση-σταθμός των δικαστηρίου επέτρεψε στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μετακινούνται χωρίς προβλήματα (ελεύθερα) εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό τους με κάποιο σύλλογο. Επίσης, ακυρώθηκαν όσοι κανονισμοί εθνικών ομοσπονδιών χωρών – μελών της Ε.Ε. επέβαλαν περιορισμούς σε τέτοιου είδους μεταγραφές.

Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν αναφέρθηκαν και στην κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, 20 χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που αυτή επέφερε, όπως επίσης τα προβλήματα και τις διακρίσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αθλητές στην Ευρώπη.Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρουσίασε στον Μποσμάν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών και συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους μέσω και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Βέλγος συμφώνησε να συμμετάσχει σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου, παρουσία μάλιστα και μελών της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.«Σε συνεργασία με τη FIFpro, όλοι μαζί εν ενεργεία και μη αθλητές, που έχουν τη δική τους διαδρομή όπως ο κ. Μπόσμαν, έχουμε χαράξει από κοινού μια πορεία έτσι ώστε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξουν επίσημες κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και να βοηθήσουμε ανθρώπους, που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά είναι ακάλυπτοι από παντού. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δίνεται βαρύτητα στους 100 – 200 αστέρες των δημοφιλών αθλημάτων, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια αθλητών, που στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά. Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, είναι δραματική. Ο επαγγελματικός αθλητισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει προβλήματα, αλλά αισιοδοξούμε σύντομα να υπάρξουν επίσημες κινήσεις και να παρθούν οριστικές αποφάσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter