Συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος για την πρώην διοίκηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος για την πρώην διοίκηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αναφορικά με το κατά πόσο θα τεθούν σε αργία τα πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Δημήτρης Λιάτσος και Λάμπρος Χανδρινός. 

Όπως είχε αποκαλύψει το «Documento» πρόκειται για τα πρώην μέλη της διοίκησης της ΟΔΥΕ σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ αναφορικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Το «Documento» είχε αποκαλύψει επίσης την έκθεση ελέγχου η οποία είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί από οικονομολόγο φοροτεχνικό στα οικονομικά της Ομοσπονδίας για το διάστημα από 22 Μαΐου 2012 έως 4 Ιουλίου 2014 και έδειχνε κακοδιοίκηση.

Στις 4 Σεπτεμβρίου συνήλθε το Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών έπειτα από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκειμένου να αποφασίσει εάν οι κ.κ. Χανδρινός και Λιάτσος θα τεθούν σε αργία, λόγω της εμπλοκής τους με τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο το Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 78/2017 απόφαση έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθούν σε αργία οι συγκεκριμένοι δικαστικοί υπάλληλο. Κατά της απόφασης αυτής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής άσκησε «διαφωνία» και πλέον για το θέμα θα αποφασίσει το Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι οι κ. Χανδρινός και Λιάτσος είναι ταυτόχρονα και μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο στις 12 Σεπτεμβρίου έκρινε τους διευθυντές για όλα τα δικαστικά καταστήματα της Ελλάδος. Κάτι που ωστόσο δημιουργεί ένα ηθικό ασυμβίβαστο από τη στιγμή που υπάρχουν οι εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter