Συνεδριάζει στη μία το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στη μία το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη και με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στο συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες συνεδριάζει στη 1 μ.μ. το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κορυφή της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα με δεδομένη την τελική έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Για τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup αφενός προσφέρει έναν δημοσιονομικό χώρο για την άσκηση αναπτυξιακών πολιτικών και γενικότερα πολιτικών για την ανακούφιση των στρωμάτων εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από τη λιτότητα αφετέρου δίνει τη δυνατότητα, κι ας μην ομολογείται με εμφατικό τρόπο, για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων αποφάσεων.

Εντός βέβαια αυτού του κλίματος τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη και τις καταγγελίες για νέο σχέδιο αποστασίας (ουδείς πάντως ανησυχεί αλλά συζητούνται ακόμη και θεσμικές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν προς την κατεύθυνση απάντησης σε όσους απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια).

Το σίγουρο είναι ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες συζητώντας για ένα μείζον για τη χώρα μας θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό κεντρική θέση όλων είναι ότι η Κυβέρνηση επιβάλλεται να συνεχίσει να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων (βλέπε συμφωνία με πΓΔΜ) λύνοντας προβλήματα και δίνοντας το στίγμα της. Ακόμη πιο σίγουρο είναι πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει άμεσα και όχι για παράδειγμα μετά τις θερινές διακοπές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter