Συνεδριάζει την Τρίτη η προανακριτική επιτροπή για Γιάννο Παπαντωνίου

Συνεδριάζει την Τρίτη η προανακριτική επιτροπή για Γιάννο Παπαντωνίου

Το απόγευμα της Τρίτης στις 17:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης (προανακριτική επιτροπή) της Βουλής για την διερεύνηση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, με στόχο να καταβληθούν προσπάθειες για την σύνταξη κοινού πορίσματος.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων, που συνήφθησαν κατά την θητεία του.

Για αυτή την υπόθεση -όπως και για άλλες που έχει αναμειχθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου- έχει κάνει αποκαλύψεις η εφημερίδα Documento.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην προανακριτική, Θανάσης Παφίλης, σε γραπτή δήλωση του τονίζει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει, «το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ το αδίκημα της απιστίας είναι ήδη παραγεγραμμένο».

Παράλληλα, κατηγορεί τόσο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι «με δική τους ευθύνη δεν έγινε στην Προανακριτική Επιτροπή ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει και άλλες πλευρές σχετικά με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter