Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη κόντρα με τη ΝΔ και τη συμφωνία των Πρεσπών

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη κόντρα με τη ΝΔ και τη συμφωνία των Πρεσπών

Στον απόηχο της κόντρας με τη ΝΔ για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αλλά και των δημοσιευμάτων για την υπόθεση της Ρωσικής εμπλοκής στην Ελλάδα και κυρίως στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών συνεδριάζει σήμερα, στις 10:30, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κορυφή της ατζέντα της συνεδρίασης των μελών του κορυφαίου οργάνου του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η λήξη σε ένα περίπου μήνα από σήμερα των προγραμμάτων προσαρμογής – μνημονίων.

Για μεν το πρώτο οι πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από ρευστό και οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν τόσο την ημερομηνία των εκλογών όσο και τον τελικό νικητή.

Η πρόσφατη υπόθεση με την Ρωσική εμπλοκή στη συμφωνία των Πρεσπών και το δημοσίευμα από τη γειτονική χώρα που εμπλέκει τον επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη (στο μέτρο που αυτό απηχεί την αλήθεια) εξηγεί εν μέρη και την αντίδραση του Μαξίμου όταν προ ημερών έβαλε στο ίδιο κάδρο τον ομογενή επιχειρηματία με τον κ. Μαρινάκη ξαφνιάζοντας πολλούς που δεν πίστευαν ότι μια επίθεση μερικών δεκάδων οπαδών σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη οδηγούσε σε ευθεία επίθεση στον ιδιοκτήτη της ομάδας και μάλιστα με την κατηγορία ότι ήθελε να ρίξει την κυβένρηση.

Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο Μαξίμου ήταν η υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων και κορυφαίων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών επιλογών που συνδέονται άμεσα με τη μεταμνημονιακή εποχή και τις θυσίες που έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός.

Κατά πολλούς στο κυβερνών κόμμα η υπόθεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στη συγκυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Το σίγουρο είναι ότι συσπειρώνει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένα και τα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά πάνω στο τραπέζι όπως η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, η Συνταγματική αναθεώρηση, οι σχέσεις με την κεντροαριστερά και τους ΑΝΕΛ και βέβαια η εμπλοκή του κόμματος σε όλα τα παραπάνω που για πολλούς είναι από μικρή έως ανύπαρκτη.

Για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό και η ενημέρωση του Μαξίμου για τους στόχους και κυρίως το πλάνο που θα ακολουθηθεί είναι επιβεβλημένη.              

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter