Συνελήφθη εκτιμητής τιμαλφών που έκλεβε την Ελληνική Αστυνομία (Photos)

Συνελήφθη εκτιμητής τιμαλφών που έκλεβε την Ελληνική Αστυνομία (Photos)

Στη σύλληψη ενός 63χρονου, ελληνικής υπηκοότητας προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για απάτες και κλοπές κατασχεμένων κοσμημάτων. Παράλληλα κατασχέθηκαν πολλά κοσμήματα, χρυσαφικά, ασημικά, χρυσές λίρες αλλά και φο-μπιζού.

Πρόκειται για εκτιμητή τιμαλφών ενώ η προκληθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου εκτιμάται πως υπερβαίνει το ποσό των -30.000- ευρώ

Η σύλληψη έγινε τι μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου 2017, στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση – υφαίρεση κατασχεθέντων.

Πως έκανε τις απάτες και τις κλοπές

Ο συλληφθείς, με την ιδιότητά του ως εκτιμητής τιμαλφών, παρελάμβανε από την ανωτέρω Υπηρεσία κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους. Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα. Ερευνάται επίσης η συμμέτοχη του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Από την έρευνα στην οικία και στο γραφείο – εργαστήριο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter