Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός – Από την υπηρεσία Ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός – Από την υπηρεσία Ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Στο τμήμα Αλλοδαπών οδηγήθηκε ο Τούρκος αξιωματικός, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά την αποδοχή από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για αναστολή της χορήγησης ασύλου.

Ο αξιωματικός συνελήφθη στην υπηρεσία Ασύλου όπου βρισκόταν προκειμένου να παραλάβει το δελτίο αιτούντος άσυλο. Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για παράνομη σύλληψη και μεταγωγή του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για αναστολή της χορήγησης ασύλου, το αίτημα της κυβέρνησης έγινε προσωρινά δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το συμφέρον του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού. Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2017 η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου είχε εκδώσει απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό. Η επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter