Συνελήφθη στον Άλιμο ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Συνελήφθη στον Άλιμο ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου Αττικής ο έκπτωτος και πολλάκις καταδικασμένος λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς, πρώην χωροφύλακας και τέως δήμαρχος Ζαχάρως Ηλείας Πανταζής Χρονόπουλος καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για τις εγκληματικές του ευθύνες στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στο όλο θέμα, η οποία για άγνωστους λόγους δεν προέβη στην εκτέλεση του σχετικού εντάλματος που υπήρχε από τον Δεκέμβρη του 2017, παρότι ο έκπτωτος δήμαρχος εμφανιζόταν τελευταία συχνά και δημόσια στην περιοχή της Ηλείας δίνοντας προκλητικές συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Documento ότι ο Π. Χρονόπουλος εντοπίστηκε μετά από τυχαίο έλεγχο και όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση που δεν είχε εξοφλήσει συνελήφθη αμέσως και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις εγκληματικές τους ευθύνες και παραλείψεις στην διάρκεια των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών .

Η φυλάκιση που του είχε επιβληθεί ήταν 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη) – εκτιτέα ποινή τα 10 έτη – εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται σε δόσεις των 1.200 ευρώ τον μήνα!

Πριν από μερικούς μήνες σάλο είχε προκαλέσει η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση των δικαστών της Πάτρας , να μετατρέψουν την πολυετή φυλάκιση του Πανταζή Χρονόπουλου σε κοινωφελή εργασία και μάλιστα στον δήμο Ζαχάρως όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος !

Εντύπωση είχε κάνει η σχεδόν «ακαριαία» αντίδραση του Εφετείου Πατρών στο αίτημα του κ. Χρονόπουλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 , καθώς η εκδίκαση της υπόθεσή του προσδιορίστηκε μόλις 4 ημέρες μετά, δηλαδή την 1η Δεκμβρίου 2015 !

Μετά από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento ο Αρειος Πάγος παρενέβη και αποφάσισε τελικά την αναίρεση της εφετειακής απόφασης.

Ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι η εφετειακή απόφαση δεν εξηγούσε και δεν αιτιολογούσε για την περαιτέρω μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, της ήδη μετατραπείσας σε χρηματική, εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών. Ακόμη, δεν ανέφερε πραγματικά περιστατικά τα οποία συνιστούσαν ουσιώδη αλλαγή των όρων της προσωπικής και οικονομικής καταστάσεως του Πανταζή Χρονόπουλου, σε σύγκριση με την ακίνητη και κινητή περιουσία του και των εσόδων του από κάθε πηγή.

Επίσης, κρίθηκε ότι το Εφετείο Πάτρας εσφαλμένα και καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας του, όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες και προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, την στιγμή που η επιλογή του τόπου παροχής ανήκει -σύμφωνα με το νόμο- στον εισαγγελέα.-

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter