Συνεργάτης του Μητσοτάκη επιτίθεται στην ΕΡΤ για τις αποκαλύψεις του Documento (Video)

Συνεργάτης του Μητσοτάκη επιτίθεται στην ΕΡΤ για τις αποκαλύψεις του Documento (Video)

Αντί ουσιαστικών απαντήσεων για τις αποκαλύψεις του Documento, o εξ’ απορρήτων του κυρίου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης έχασε την ψυχραιμία του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. “Βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας ο κ. Λαζαρίδης” λέει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Για στοχοποίηση δημοσιογράφων μιλά η ΕΡΤ.

Εκτός εαυτού, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιτέθηκε φραστικά  στους δημοσιογράφους της πρωινής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το #Mareva_gate.. 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ενοχλήθηκε διότι η ΕΡΤ… “τόλμησε” να αναφερθεί στο ρεπορτάζ του Documento, χωρίς να… ζητήσει την άδεια της ΝΔ, επιχειρώντας και εκ των υστέρων λογοκρισία, προκειμένου να μην πάρει έκταση το θέμα που εκθέτει τον αρχηγό του.

«Απείλησε» παράλληλα ότι «το comme-il-faut της ΝΔτελείωσε”, διότι «δε θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Αν και ήταν προφανής ο λόγος του εκνευρισμού του, διευκρινίστηκε πλήρως όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις και είπε: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κυρίου Βαξεβάνη, του κυρίου Καλογρίτσα, του κυρίου Παππά και του κυρίου Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Έφθασε ,δε, στο σημείο να… θιχτεί επειδή η Κατερίνα Ακριβοπούλου εντάχθηκε στην ΕΡΤ ενώ «υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Προφανώς, κατά τον κ. Λαζαρίδη, όποιος δεν ευλογεί καθημερινά τον πρόεδρό του είναι υβριστής και αυτομάτως εχθρός, όταν όμως επιχειρείται πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της ΝΔ από άλλα ΜΜΕ, είναι απλώς Δευτέρα πρωί…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

https://www.youtube.com/watch?v=tbOS91dW1ak

Το γραφείο τύπου του Σύριζα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλλε ρεπορτάζ σχετικά με τα πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη.

Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν. 

Η απάντηση της ΕΡΤ

«Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

Το σχόλιο της ΝΔ

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

H ανταπάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ σχετικά με την ΕΡΤ

“Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, παρά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις περί «νέου», συνεχίζει πιστά την πολιτική Σαμαρά. Όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων, και για την επιλογή των παρουσιαστών των εκπομπών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπούνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ, ασκώντας στυγνή λογοκρισία και πετάγοντας στο δρόμο εργαζόμενους, επειδή, όπως ευθαρσώς ομολόγησε πρόσφατα ο κ. Σταμάτης, «είχε ανθρώπους που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ας μην το παίζουν τώρα διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας. Δεν τους πιστεύει κανείς.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter