Συνεχίζει ο Βέμπερ: Ελάφρυνση του χρέους αλλά όχι σ’ αυτή την κυβέρνηση (Video)

Συνεχίζει ο Βέμπερ: Ελάφρυνση του χρέους αλλά όχι σ’ αυτή την κυβέρνηση (Video)

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ σχετικά με τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας ειδικά όσον αφορά στο θέμα ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασσόπουλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Politico.

Ο κ. Βέμπερ που ουδέποτε έκρυψε την αντιπάθειά του για την ελληνική κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όχι σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά σε μια άλλη κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε επίσκεψή του στην Ελλάδα έδωσε πλήρη στήριξη στο «αδελφό κόμμα» της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ίδια ανταπόκριση αναφέρεται πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγραφε σε επιστολή του προς την επιτροπή της γερμανικής βουλής –όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε η απόφαση του Eurogroup– ότι με βάση τα απαισιόδοξα σενάρια θα έπρεπε να δοθεί σήμερα στην Ελλάδα μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τριψήφιου ύψους. Προσέθετε μάλιστα ο κ. Σόιμπλε πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ένα τέταρτο πρόγραμμα και νέα μέτρα.

Σημειώνεται πάντως πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είχαν καταγγείλει τη σύμπνοια των κυρίων Βέμπερ και Σόιμπλε με στόχο την ελληνική κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter