Συνεχίζεται η απεργία πείνας των προσφύγων στο Σύνταγμα (Photos)

Συνεχίζεται η απεργία πείνας των προσφύγων στο Σύνταγμα (Photos)

Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και όπως λένε θα παραμείνουν έως ότου δικαιωθεί το αίτημά τους για επανένωση με τις οικογένειες τους.

«Θέλω να μπορέσω να κοιμηθώ σε μαξιλάρι και με τα παιδιά μου. Εμείς θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας. Το θέμα είναι στα χέρια της κυβέρνησης» δήλωσε ένας από τους 16 απεργούς πείνας.

«Έχουν πάρει έγκριση. Ο γιος μου είναι ο Ιμπραήμ. Είναι στη Γερμάνια. Έχω να τον δω 4 χρόνια» είπε κλαίγοντας μια γυναίκα.

«Τρέχουμε να φύγουμε από τη Συρία γιατί εκεί έχει πόλεμο, ερχόμαστε εδώ και ζούμε στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε κάνει αίτηση για άσυλο μόνο για οικογενειακή επανένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Ο Αμρ Ισα από τη Συρία είναι στην Ελλάδα μόνος του χωρίς την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. «Η κόρη μου κι η γυναίκα μου βρίσκονται στη Γερμανία. Δεν μπόρεσα να πάω διότι είχα λεφτά μόνο για 2 άτομα κι όχι για τρία. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να πάμε στη Γερμανία εδώ και κάποιους μήνες κι έχουν γίνει δέκτες. Θα μείνουμε εδώ και θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο Αμρ Ισα.

Συμπαράσταση από την ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των θυμάτων των πολέμων να λαμβάνουν προστασία, να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα στο άσυλο και την ελευθερία» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

«Ζητάμε ικανοποίηση των αιτημάτων των προσφύγων απεργών πείνας σε Λέσβο και Αθήνα, δικαίωμα στο άσυλο, απεγκλωβισμό τους από τα νησιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, να σταματήσουν οι απελάσεις και φυλακίσεις τους, να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προστασία, ελευθερία και δικαιώματα σε όλα τα θύματα των πολέμων».

Λαϊκή Ενότητα: Στηρίζουμε τα αιτήματα των προσφύγων – Βολές κατά Μουζάλα

«Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα των προσφύγων που ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την επανένωση με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στη Γερμανία», αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. και συμπληρώνει:

«Πρόκειται για μέλη προσφυγικών οικογενειών των οποίων το αίτημα οικογενειακής επανένωσης έχει εγκριθεί, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένες και «κομμένες» στα δύο, λόγω συμφωνιών που γίνονται «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προσφυγικών «εισροών» στο έδαφος της Ευρώπης – Φρούριο.

Παράλληλα, στηρίζει την απεργία πείνας που άρχισαν πρόσφυγες στην Λέσβο, διεκδικώντας το δικαίωμα μετακίνησης τους στην Ευρώπη, τον τερματισμό των απελάσεων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία και της φυλάκισης των προσφύγων σε hot spots και κέντρα κράτησης».

Παράλληλα η ΛΑ.Ε. εκτιμά πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, «φέρει και προσωπικά ευθύνη για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και εξαθλίωσης τους».




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter