Συνεχίζεται η κατρακύλα της δημοτικότητας του προέδρου Μακρόν

Συνεχίζεται η κατρακύλα της δημοτικότητας του προέδρου Μακρόν

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποκαλύπτει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι επτά Γάλλοι στους δέκα (71%, +12%) έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον αρχηγό του κράτους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ αντιδημοτικότητας σε αυτή την έρευνα, με μόλις το 29% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο».

Ο Μακρόν χάνει έδαφος σε σχεδόν όλους τους τομείς της κοινής γνώμης, μετά την αποχώρηση των δύο δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησής του, του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των L’Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ βλέπει από την πλευρά του τη δημοτικότητά του να υποχωρεί κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες, στο 35%, σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου, ενώ το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη γι’ αυτόν.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου την 5η και την 6η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι από 1,4% ως 3,1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter