Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια (Photos-Video)

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια (Photos-Video)

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έδωσαν -και συνεχίζουν τώρα- οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν, στον λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή θεωρείται τεράστια, καθώς η πυρκαγιά έχει καταστρέψει χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, περίπου 10.000 στρεμμάτων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παραλιακή:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, η οποία είχε κλείσει το βράδυ της Δευτέρας λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού Αττικής και κατευθύνθηκε προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις:

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο, όσο το δυνατόν συντομότερα, η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, είναι ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες όπου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

“Κόπασαν οι άνεμοι”

Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες. 

Κάηκε μεγάλη έκταση

Η έκταση που έχει καεί, είναι μεγάλη», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου για την πυρκαγιά που μαίνεται στα Καλύβια Αττικής, στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Πηγή φωτό-video: paraktios.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter