Συνεχίζεται η «τηλεφωνική τρομοκρατία» στη Ρωσία – Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας

Συνεχίζεται η «τηλεφωνική τρομοκρατία» στη Ρωσία – Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας

Το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, μέσω των οποίων γίνονται προειδοποιήσεις ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες ή εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δημόσια κτίρια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας, οι οποίες εκκενώνουν τους «δήθεν» στόχους, χωρίς ωστόσο να έχει επαληθευθεί καμία απειλή.

Το φαινόμενο αυτό το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει «τηλεφωνική τρομοκρατία», άρχισε ήδη να προκαλεί αρκετά ερωτήματα, ως προς την συχνότητα του και τις διαστάσεις που αποκτά. Σήμερα οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας εκκένωσαν τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι διοικήσεις και διοικητικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της Μόσχας, όπου έσπευσαν για μία ακόμη φορά άνδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών σκυλιά. .

Το βράδυ της Κυριακής στην Μόσχα έγιναν παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα σε 8 εμπορικά κέντρα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 8.000 άνθρωποι. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στα σώματα ασφαλείας , μεταδίδει ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 14 περιφέρειες της Ρωσίας έγιναν περισσότερα από 80 απειλητικά τηλεφωνήματα σε εμπορικά κέντρα , σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter