Συνεχίζεται ο πόλεμος στη ΝΔ – Βρούτσης: Ο Μεϊμαράκης θα καταψηφίσει τα μέτρα

Συνεχίζεται ο πόλεμος στη ΝΔ – Βρούτσης: Ο Μεϊμαράκης θα καταψηφίσει τα μέτρα

Ο Γιάννης Βρούτσης “καλόπιασε” τον Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι είναι η ψυχή του κόμματος και ποτέ δεν το υπονομεύει. Για την τραγελαφική εμφάνιση του Άδωνι Γεωργίαδη και το επικό πλέον “αγοράστε την Ελλάδα τώρα που είναι φτηνή” απάντησε “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” μιλώντας περί αποδοχής του ανδρός από το ακροατήριο.

«Όταν θα έλθει η ώρα, η ΝΔ θα είναι στη Βουλή και θα καταψηφίσουμε συνολικά το πακέτο των μέτρων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όλη η ΝΔ» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η ΝΔ, όταν θα γίνει συζήτηση για τα επώδυνα και άδικα μέτρα, που θα υποστεί ο ελληνικός λαός, θα είναι μέσα στη Βουλή. Προσωπικά πιστεύω ότι η φυγή και απομάκρυνση από τη Βουλή δεν είναι σωστή πολιτική διαδικασία. Η ΝΔ θα συμπεριφερθεί με πολιτική υπευθυνότητα μέσα στη Βουλή, συζητώντας τα όποια μέτρα και δείχνοντας τι έπρεπε να έχει γίνει» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Σε ερώτηση για τις χθεσινές εσωκομματικές αιχμές του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι είναι η ψυχή και η καρδιά για την παράταξη, έχει την άποψή του, αλλά δεν υπονομεύει τη ΝΔ. «Το κάθε στέλεχος της ΝΔ και πόσο μάλλον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που είναι η ψυχή και καρδιά διαχρονικά για την παράταξη μπορεί να τοποθετείται με την άποψή του. Ποτέ, όμως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν υπονόμευσε την παράταξη, ποτέ δεν ήθελε να λειτουργήσει εκτός κεντρικής γραμμής και θα το δείτε και όταν θα έλθει η ώρα της ψηφοφορίας που θα καταψηφίσουμε συνολικά το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όλη η ΝΔ, γιατί δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να ψηφίσει η ΝΔ μέτρα τα οποία θα μειώσουν την αγοραστική δύναμη, το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων, θα φέρουν περισσότερη λιτότητα. Ο παρονομαστής στην ψήφιση αυτών των μέτρων είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν ήταν αναπόφευκτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Βρούτσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν επηρεάζει στο παραμικρό την διαπραγμάτευση, καθώς όπως διευκρίνισε οι δανειστές γνωρίζουν ότι οι εκλογές δεν μπορούν να επιβληθούν από την αντιπολίτευση.

«Οι εκλογές είναι αποσυνδεδεμένες από την αξιολόγηση. Η ΝΔ ζητά εκλογές εδώ και καιρό και πολύ σωστά κάνει, γιατί μέσα από τις εκλογές θα έχουμε αλλαγή πολιτικής και θα σταματήσει το καθοδικό σπιράλ για την κοινωνία και την οικονομία. Και η αξιολόγηση να κλείσει -που πρέπει να κλείσει, είναι όρος εθνικής επιβίωσης το να κλείσει η αξιολόγηση και να μην πάμε σε χρεοκοπία- θα κλείσει με μέτρα δυσβάσταχτα και επώδυνα, τα οποία όμως δεν ήταν αναπόφευκτα. Μπορούσαμε να μην υπάρχουν αυτά τα μέτρα αν είχε κλείσει πιο μπροστά η αξιολόγηση, αν είχε μπει στη βάσανο μίας συζήτησης ουσιαστικής η κυβέρνηση, αποδεχόμενη και μεταρρυθμίσεις που τις γκρέμισε και τώρα της τις ζητάνε στα εργασιακά π.χ. να τις επαναφέρει» ανέφερε.

Ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες κυβερνήσεις, «ότι μπορεί εν ηρεμία και διαπραγματεύεται, ό,τι διαπραγματεύεται διότι έχει στο πλευρό της μία αντιπολίτευση, η οποία κινείται με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο». «Ας φανταστούμε σήμερα ένα περιβάλλον που η ΝΔ θα είχε δώσει το σύνθημα για προπηλακισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος και θα έκανε δομική αντιπολίτευση καταγγελτικού περιεχομένου. Όμως η ΝΔ είναι μέσα στη Βουλή, η ΝΔ συζητάει, η ΝΔ έχε ψηφίσει νομοσχέδια και η ΝΔ δείχνει τον δρόμο» είπε.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις και ομιλίες του στο Λονδίνο, σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Βρούτσης είπε: «Παρακολούθησα την ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο LSE, σε ένα ακροατήριο γεμάτο από φοιτητές με ελληνική καταγωγή, τον καταχειροκρότησαν, ενώ […] τρία χρόνια πριν, ήταν φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον προπηλάκιζαν, οι οποίοι σήμερα ντρέπονται και γι αυτό που ψήφισαν και γι αυτό που έκαναν και εξαφανίστηκαν. Σκεφθείτε η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει φτάσει, που βγαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και λέει ότι η Ελλάδα είναι ένα πρόσφορο έδαφος για επενδυτικές ευκαιρίες και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καταγγέλλει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter