Συνεχίζονται οι απεργίες στην Air France

Συνεχίζονται οι απεργίες στην Air France

Δέκα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Air France ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, μετά από μια άκαρπη συνάντηση με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα, ότι θα διευρύνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Τα συνδικάτα των πιλότων, του προσωπικού καμπίνας και του προσωπικού εδάφους πραγματοποίησαν ήδη τέσσερις 24ωρες απεργίες, στις 22 Φεβρουαρίου, 23 και 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου, ενώ έχουν προγραμματίσει άλλες τρεις, στις 7, 10 και 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προκηρυχθούν και νέες, 48ωρες αυτή τη φορά, απεργίες, στις 17-18 Απριλίου και 23-24 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι “παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πετύχουν αύξηση 6%” στους μισθούς για όλους.

Οι απεργίες της 18ης και 23ης-24ης Απριλίου θα συμπέσουν με τις προγραμματισμένες απεργίες στην SNCF, τη δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων.

Η διεύθυνση της Air France, που δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, εκτίμησε τον Φεβρουάριο ότι το κόστος της πρώτης ημέρας της απεργίας ανήλθε στα 26 εκατομμύρια ευρώ αφού ακυρώθηκε το ένα τέταρτο των πτήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter