Σύνοδος Κορυφής: Όταν έσβησαν τα φώτα ο Μακρόν άρχισε το… τραγούδι

Σύνοδος Κορυφής: Όταν έσβησαν τα φώτα ο Μακρόν άρχισε το… τραγούδι

Στο σκοτάδι, χωρίς πέπλο μυστηρίου, βυθίστηκε η αίθουσα όπου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υποδεχόταν, για μια ιδιωτική συνάντηση, τον Γάλλο πρόεδρο και την καγκελάριο της Γερμανίας, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν άρχισε να τραγουδάει, για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα.

Η Μέι, περιστοιχισμένη από την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Μακρόν, πόζαρε στους φωτογράφους, πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες των τριών. Ακριβώς τότε, κάποιος γύρισε τον διακόπτη και τα φώτα έσβησαν.

Μέσα στο σκοτάδι, ακούστηκε η φωνή του μουσικόφιλου Γάλλου ηγέτη να τραγουδάει το Happy Birthday. Αλλά δεν έκανε την εμφάνισή της καμία τούρτα με κεράκια. Τα φώτα άναψαν ξανά και οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Οι τρεις ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν το αίτημα της Μέι να της παράσχουν στήριξη στις κατηγορίες της ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι.

Μολονότι το θέμα δεν είναι στην ατζέντα αυτής της συνόδου κορυφής, η Μέι δήλωσε κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες ότι θέλει να συζητήσει το Brexit, αφού το “διαζύγιο” απέχει πλέον μόλις έναν χρόνο και μία εβδομάδα. Θα αποχωρήσει αμέσως μετά το δείπνο ενώ οι υπόλοιποι ηγέτες θα συζητήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στο πρόγευμα. Αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσουν ότι η Βρετανία μπορεί να παραμείνει μέλος των ευρωπαϊκών θεσμών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) μέχρι τα τέλη του 2020 ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter