Συνομιλία Τσίπρα-Πενς – Η πρόοδος της Ελλάδας, το Κυπριακό και η πρόσκληση για Ουάσινγκτον

Συνομιλία Τσίπρα-Πενς – Η πρόοδος της Ελλάδας, το Κυπριακό και η πρόσκληση για Ουάσινγκτον

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις περιφερειακές εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις.

«Ο αντιπρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους διαρκείς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο NATO, και τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται .

Για το Κυπριακό «οι ηγέτες εξέφρασαν λύπη για το ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία επίλυσης, ενώ ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο αντιπρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον κ.Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο Τρίτη στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter