Συρία: Ψεύτικη προπαγάνδα – Εικόνες από τη βάση που έπληξαν οι Αμερικανοί (Video)

Συρία: Ψεύτικη προπαγάνδα – Εικόνες από τη βάση που έπληξαν οι Αμερικανοί (Video)

Η Συριακή πλευρά κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για ψεύτικη και ανεύθυνη προπαγάνδα ενώ η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στον κεντρικό διάδρομο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μόλις έξι αεροσκάφη καταστράφηκαν ενώ 36 αμερικανικοί πύραυλοι δεν βρήκαν το στόχο τους. Άλλες πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για εννέα αεροσκάφη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε εικόνες από τη βάση μετά τα πλήγματα των αμερικανικών πυραύλων κρουζ.

Κρατήρες, συντρίμμια και χαλάσματα είναι ορατά, όμως ο κεντρικός διάδρομος μοιάζει σε μεγάλο βαθμό άθικτος.

Δεν είναι σαφές αν το τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε ολόκληρη τη βάση ή μόνο ένα τμήμα της.

Συρία: Η αμερικανική επίθεση αυξάνει την αποφασιστικότητά μας

Η συριακή προεδρία ανακοίνωσε πως η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού στη Χομς έχει αυξήσει την αποφασιστικότητα της Συρίας να νικήσει τις οργανώσεις των ανταρτών ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα εντείνει τον ρυθμό των επιχειρήσεων εναντίον τους.

«Η επίθεση αυτή έχει αυξήσει την αποφασιστικότητα της Συρίας να πλήξει αυτούς τους τρομοκράτες πράκτορες, να συνεχίσει να τους συντρίβει και να αυξήσει τον ρυθμό δράσης προς αυτό τον σκοπό οπουδήποτε κι αν βρίσκονται», ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται η επίθεση των ΗΠΑ απερίσκεπτη και ανεύθυνη και αναφέρεται πως δείχνει ότι η Ουάσινγκτον «συντάχθηκε αφελώς με μια ψεύτικη εκστρατεία προπαγάνδας» – μια αναφορά στις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα επίθεση με χημικά όπλα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter