Συρία: Στον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού η πετρελαιοπαραγωγός πόλη που κατείχαν οι Τζιχανιστές

Συρία: Στον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού η πετρελαιοπαραγωγός πόλη που κατείχαν οι Τζιχανιστές

Η συριακή κυβέρνηση ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα μια στρατιωτική πηγή και μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν εντελώς τη Ντέιρ αλ Ζορ από την τρομοκρατική οργάνωση Νταές», ανέφερε η στρατιωτική πηγή, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές πολιορκούν εδώ και χρόνια ένα ελεγχόμενο από την κυβέρνηση θύλακα της πόλης, μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε ο συριακός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση για την απελευθέρωσή όλων των συνοικιών που κρατούσε το ΙΚ.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σε πρόσφατες επιθέσεις του τις συνοικίες αλ Χαμίντια, Σέιχ Γιάσιν, αλ Άρντι και αλ Ρασίντα, ενώ η αλ Χαουίκα ήταν η τελευταία που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, μετέδωσε ένα μέσο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Η Ντέιρ αλ Ζορ, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην ομώνυμη επαρχία της ανατολικής Συρίας. Είναι επίσης το κέντρο της παραγωγής πετρελαίου της Συρίας.

Το σημαντικότερο οχυρό των τζιχαντιστών που απομένει πλέον στην επαρχία αυτή είναι η Μπουκάμαλ και τα περίχωρά της, στα σύνορα με το Ιράκ. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εξαπέλυσαν έφοδο στα τέλη Οκτωβρίου για να ανακτήσουν την αλ Κάιμ, την τελευταία κοινότητα στο Ιράκ που παραμένει υπό την κατοχή του ΙΚ. Την Τρίτη, έφθασαν στα όρια της πόλης, ανέφερε η Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter