Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε επίθεση

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε επίθεση

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην παραθαλάσσια πόλη Τζάμπλα, προπύργιο του καθεστώτος στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτή τη ΜΚΟ, δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν οι νεκροί είναι άμαχοι ή στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην επαρχία της Λαττάκειας της δυτικής Συρίας, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζάμπλα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας περικύκλωσαν την περιοχή.

Η συριακή κρατική τηλεόραση από την πλευρά της έκανε λόγο για εννιά νεκρούς και 25 τραυματίες.

Διευκρίνισε ότι ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και το οποίο οδηγούσε ένας βομβιστής-καμικάζι εξερράγη στην πόλη αυτή, η οποία επλήγη την περασμένη χρονιά από ένα κύμα επιθέσεων την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε ο ISIS.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν ένα όχημα να φλέγεται και κόσμο στο σημείο όπου διαπράχθηκε η επίθεση, κοντά στο δημοτικό στάδιο, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Την 23η Μαΐου μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει ο ISIS είχε στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους στη Τζάμπλα και την Ταρτούς, άλλη μια παράκτια πόλη που θεωρείται προπύργιο του καθεστώτος, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές εδώ και έξι χρόνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter