Συρία: Υποψίες για μια επίθεση με χημικά στη Ντούμα, όπου καταγράφηκαν περιστατικά ασφυξίας

Συρία: Υποψίες για μια επίθεση με χημικά στη Ντούμα, όπου καταγράφηκαν περιστατικά ασφυξίας

Έντεκα περιστατικά ασφυξίας καταγράφηκαν μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον των τελευταίου θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, γνωστοποίησε σήμερα μια ΜΚΟ, ενώ διασώστες καταγγέλλουν μια πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίου.

Αμέσως μετά τις κατηγορίες των Λευκών Κρανών, των διασωστών που επιχειρούν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή, τα κρατικά ΜΜΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας από την πλευρά τους μια «φάρσα» των εξεγερμένων.

Αυτές οι κατηγορίες διατυπώνονται ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκ νέου να βομβαρδίζουν τη Ντούμα, την τελευταία πόλη της ανατολικής Γούτας που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών της Τζάις αλ Ισλάμ.

«Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, υπέστησαν ασφυξία, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος στα βόρεια περίχωρα της Ντούμας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την αιτία αυτών των συμπτωμάτων.

«Περιστατικά με ασφυξία μεταξύ των αμάχων έπειτα από μια επιδρομή εναντίον κατοικημένης συνοικίας στη Ντούμα» έγραψαν τα Λευκά Κράνη στον λογαριασμό τους στο Twitter, κάνοντας λόγο για χρήση «τοξικού αερίου χλωρίου».

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία της Syrian American Medical Society (SAMS), μιας μκο που παράσχει υλικοτεχνική στήριξη στις δομές υγείας της Γούτας.

Ένας γιατρός στη Ντούμα φρόντισε «συγκεκριμένο αριθμό ασθενών που εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε έκθεση σε αέριο χλωρίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Κατούμπ, ένας εκπρόσωπος της SAMS.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, μια «επίσημη πηγή» σύντομα αρνήθηκε κάθε ευθύνη των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Ο στρατός, που προχωράει ταχέως και με αποφασιστικότητα δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χημική ουσία» επιβεβαιώνεται από την πηγή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter