ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η Ν.Δ. καταψήφισε το εμπάργκο όπλων κατά της Σαουδικής Αραβίας;

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η Ν.Δ. καταψήφισε το εμπάργκο όπλων κατά της Σαουδικής Αραβίας;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

 Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατατέθηκε κοινό Ψήφισμα για την κατάσταση στην Υεμένη, από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων, το οποίο φέρει και την υπογραφή του κ. Κεφαλογιάννη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο προσθέτει πως ενώ στο Ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ, στην ψηφοφορία της παραγράφου 15 (το δεύτερο κομμάτι της – 15/2), με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο επικαλείται το Ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη της 25ης Φεβρουαρίου του 2016 που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Ζαγοράκης έχουν ψηφίσει κατά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αναρτημένα αποτελέσματα της ψηφοφορίας».

«Το γεγονός, λοιπόν, είναι αδιάψευστο: οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση επιβολής εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Οπότε, αναμένουμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνει νεφελώδεις και αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές, να αιτιολογήσει την στάση της» τονίζει η Κουμουνδούρου ενώ παραθέτει και τον σύνδεσμο που αφορά στην ψηφοφορία.

Εδώ ο σύνδεσμος με τις ψήφους των ευρωβουλευτών ( στις σελ. 50-51, η ψήφος αναφορικά με το εμπάργκο και στις σελ 56-57 η ψήφος στο σύνολο του Ψηφίσματος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter