ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική Επιτροπή με αιχμή εργασιακά και συνολική συμφωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική Επιτροπή με αιχμή εργασιακά και συνολική συμφωνία

Σε ποια σημεία θα επικεντρώσει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συνεδρίαση ξεκινά σήμερα στις 11:00 με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την είχαν ζητήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση τα μέλη των «53» και την είχε κάνει αποδεκτή ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στέλεχος των «53», «ουδείς πανηγυρίζει για τη συμφωνία», αλλά το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτήν περιλαμβάνονται μια σειρά από αντίμετρα αλλά και η επιστροφή από το 2018 στην εργασιακή ευρωπαϊκή κανονικότητα «δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς».

Το «πακέτο», αν σε αυτό συμπεριλάβει κανείς και την προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας που θα εντάξει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα οδηγήσει τη χώρα στις αγορές το καλοκαίρι του 2018, «είναι για πρώτη φορά ελκυστικό».

«Άλλωστε», καταλήγει το ίδιο στέλεχος, «ουδείς πρέπει να λησμονεί ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από το 2019 και όχι από τώρα».

Το εργασιακό πακέτο είναι εκείνο που στην ουσία απελευθερώνει τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και την Κ.Ο. του κόμματος ώστε να εγκρίνουν τη συμφωνία. Σε αυτό άλλωστε αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς σήμερα ο πρωθυπουργός. Μαζί με την προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι κανέναν μέτρο δεν πρόκειται να ισχύσει αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία για το δημοσιονομικό μονοπάτι για μετά το 2018.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» σημείωσε πως «Δεν υπάρχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να μην αντιλαμβάνεται το βαθμό δυσκολίας, τόσο της κατάστασης όσο και της συμφωνίας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter