Σύρραξη στην βουλή των Σκοπίων-Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (Video)

Σύρραξη στην βουλή των Σκοπίων-Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (Video)

Με επεισοδιακό τρόπο ψηφίστηκε, για δεύτερη φορά, από την Βουλή της πΓΔΜ, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 64 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση” (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και από τα αλβανικά κόμματα της πΓΔΜ. Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα» (VMRO-DPMNE) του πρώην πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. Κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι βιάστηκε να υιοθετήσει τον νόμο για τις γλώσσες χωρίς να λάβει υπόψη τις 34.000 τροποποιήσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να μπλοκάρουν την ψήφιση.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κύκλωσαν το έδρανο του προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφερί. Στη συνέχεια τον πλησίασε ο πρώην πρωθυπουργός, Νικολά Γκρούεφσκι και άρχισε να πειράζει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Μόλις ο Ταλάτ Τζαφερί ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο πέρασε ο Γκρουέφσκι πλησίασε απειλητικά και μιλούσε έντονα τον πρόεδρο της Βουλής. Χρειάστηκε η παρέμβαση της ασφάλειας της βουλής προκειμένου να χωρίσουν τους δύο άνδρες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter