Τ. Κουΐκ : Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος

Τ. Κουΐκ : Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος

Μαζί με το Προεδρείο και επίλεκτα μέλη τη ελληνικής Κοινότητας Καϊρου ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ παραβρέθηκε την Κυριακή στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος (Καϊρου) κκ Θεόδωρου, την οποία πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Η χειροτονία έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση στον ανταποκριτή του ΑΠΕ Νίκο Κάτσικα:

«Χάρηκα που το ταξίδι μου στην Αίγυπτο για να βρεθώ με τους εδώ Έλληνες, συνέπεσε με τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος, ο οποίος κατάγεται και αυτός από την Κρήτη, όπως και ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και καλός μου φίλος κκ Θεόδωρος. Η προσφορά του Πατριάρχη είναι απίστευτη. Δεν είναι ένας απλός Ιεράρχης, αλλά ένας Ιεραπόστολος, που προσφέρει στην Αφρικανική Ήπειρο τεράστιο έργο εν ονόματι και του Ελληνικού Έθνους και της Ορθοδοξίας.Αυτός ο Κρητίκαρος από την Αλικαρνασσό Ηρακλείου, έχει δημιουργήσει 2.500 σχολεία σε όλη την Αφρική και τέσσερα Πανεπιστήμια. Και έχει ιδρύσει εκατοντάδες ενορίες. Είναι μία προσωπικότητα που ασχολείται με τα της Εκκλησίας του, δεν θέλει να μπλέκεται με την πολιτική, αλλά παρόλ’ αυτά είναι αγαπητός και γίνεται δεκτός από όλους τους ηγέτες των Αφρικανικών χωρών.»

Στην τελετή της χειροτονίας συμμετείχαν από την Κρήτη οι μητροπολίτες Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ενώ από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο μητροπολίτης Ερμουπόλεως (Τάντας) Νικόλαος (ο οποίος είναι και ο Πατριαρχικός Επίτροπος για τους Αραβοφώνους), ο μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος (που ολοκληρώνει πλέον το 10ετές και πλέον έργο του ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου), ο μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφωνας (που τελεί και Καθηγούμενος της ιστορικής ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου) και ο μητροπολίτης Καρθαγένης (Τύνιδας) Μελέτιος. Συμπροσευχόμενος παραβρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός.

Κατά τη Θεία Λειτουργία μάλιστα, όπου παραβρέθηκαν ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο Κύπριος πρέσβης Χάρης Μορίτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χάρης Μορίτσης, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και πολύς κόσμος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ ανέγνωσε το “Πιστεύω”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter