Τα δάκρυα ενός ζωντανού θρύλου: «Αντίο» είπε ο Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα (Photos)

Τα δάκρυα ενός ζωντανού θρύλου: «Αντίο» είπε ο Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα (Photos)

Τέλος εποχής για την καριέρα του Αντρές Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα, αφού ο αρχηγός των Καταλανών ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποχωρεί από τους «μπλαουγκράνα» με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ισπανός μέσος επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν ότι, σε ηλικία 33 ετών και αφού πέρασε όλα τα ποδοσφαιρικά χρόνια του στην Μπαρτσελόνα, θα συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του σε άλλη ομάδα και μάλλον σε άλλη ήπειρο, αφού έχει πρόταση από την Κίνα, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Συνολικά στην ομάδα της Βαρκελώνης, μετά από καριέρα 22 ετών, έχει σηκώσει 31 τρόπαια και σύντομα θα τα κάνει 32, με την αναμενόμενη κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά την συνέντευξη Τύπου ο Ινιέστα, φανερά συγκινημένος, αποχώρησε κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη καριέρα του, από την οικογένειά του, τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα, εν μέσω συγκινητικών στιγμών που δύσκολα θα ξεχαστούν από όλους.

«Αυτή η σεζόν είναι η τελευταία στη Βαρκελώνη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσω, αφού αισθάνομαι ακόμη σημαντικός και βασικός στην ομάδα και έχω τη δυνατότητα να κατακτήσω ακόμη έναν τίτλο» είπε ο Ινιέστα, κάνοντας αναφορά στον κυριακάτικο αγώνα των Καταλανών με την Λα Κορούνια, όπου χρειάζονται ένα βαθμό για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

«Μετά από 22 χρόνια στο σύλλογο, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι απαιτείται για να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι αρχηγός. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και το σύλλογο, η καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα τελειώνει εδώ» τόνισε ο Ισπανός μέσος.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσω την ομάδα, στην οποία πέρασα όλη τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων στην Μπαρτσελόνα για όσα πέρασα εδώ και η απόφαση να φύγω δεν ήταν καθόλου εύκολη» συνέχισε ο Ινιέστα.

Και πρόσθεσε για το γεγονός ότ ποτέ δεν του απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα»: «Δεν είναι πρόβλημα για μένα ότι δεν κέρδισα τη “Χρυσή Μπάλα“. Το γεγονός ότι ήμουν υποψήφιος με παίκτες όπως ο Μέσι και ο Τσάβι είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Ήταν τιμή και προνόμιο για μένα που μοιράστηκα τόσα χρόνια δίπλα στον Μέσι. Δεν υπάρχει κανένας σαν κι αυτόν. Ήταν καθοριστικός στους τίτλους που κατακτήσαμε. Είμαι τυχερός που είχα τέτοιους συμπαίκτες και προπονητές».

Για την καλύτερη στιγμή του στην ομάδα είπε: «Είναι δύσκολο να διαλέξω, γιατί έζησα πολλές υπέροχες στιγμές. Ίσως το ντεμπούτο μου, όταν το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, αλλά βέβαια και όλοι οι τίτλοι που κατέκτησα στη συνέχεια».

Σε ερώτηση για την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του, δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση, αν και είναι γνωστό ότι έχει πρόταση από την Κίνα: «Θα αποφασίσω στο τέλος της εφετινής σεζόν. Υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Δεν θέλω ποτέ να παίξω κόντρα στην Μπαρτσελόνα, άρα δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανένα. Κοντεύω τα 34, έδωσα όσα μπορούσα και πιστεύω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Θέλω να πάω κάπου που θα είμαι ευτυχισμένος όπως εδώ».

Δείτε φωτογραφίες του Associated Press από τη συγκινησιακά φορτισμένη ανακοίνωση του ινιέστα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter