«ΤΑ ΕΛΠΕ δεν ασκούν εξωτερική πολιτική»

«ΤΑ ΕΛΠΕ δεν ασκούν εξωτερική πολιτική»

Απάντηση σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας δίνει ανακοίνωση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Διευκρινίσεις, σε όσα λέχθηκαν και παρερμηνεύθηκαν, δίνει ανακοίνωση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια:

«Η ακριβής διατύπωση, το ύφος και το πνεύμα της χθεσινής ομιλίας του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιου Τσοτσορού στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου ΠΣΕΕΠ και ΕΕΤΙ, δεν επιδέχονται παρερμηνείες.

Ο κ. Τσοτσορός διαβεβαίωσε για τη βούληση του Ομίλου να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για εντοπισμό και αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, περιγράφοντας έξι άξονες.

Τον εάν, με ποιο σχεδιασμό και σε ποια χρονική συγκυρία θα δρομολογηθούν τα συγκεκριμένα βήματα, εναπόκειται στην Ελληνική Πολιτεία να αποφασίσει.

Ο ρόλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι σαφώς οριοθετημένος, ενώ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά του στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων επικεντρώνεται, όπως είναι ήδη γνωστό σε όλους, αποκλειστικά στη Δυτική Ελλάδα και σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, καθώς και νότια και δυτικά της Κρήτης.

Ρόλος των ΕΛ.ΠΕ δεν είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά η εκδήλωση ενδιαφέροντος στα όρια των «οικοπέδων» που προκηρύσσονται από το αρμόδιο Υπουργείο. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αλλά λειτουργούν στο πλαίσιο της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Κατόπιν αυτών, οι εστιασμένες αναφορές δημοσιεύματος καθημερινής εφημερίδας στα γνωστά προβλήματα με τη Τουρκία, προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ για την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter