Τα «γυναικόπαιδα» και το (μη) Πόθεν Έσχες του Κυριάκου (Photo)

Τα «γυναικόπαιδα» και το (μη) Πόθεν Έσχες του Κυριάκου (Photo)

Οι αποκαλύψεις του Documento, φαίνεται, ότι χτύπησαν φλέβα, αφού αντί απαντήσεως περί της μη υποβολής Πόθεν Έσχες εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται λυσσώδης προσπάθεια να υποστηριχθεί ότι δεν είναι πολιτικά ορθό να εμπλέκονται τα «γυναικόπαιδα» στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Μόνο που η τακτική που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία και τα γνωστά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια της, για τις αποκαλύψεις του Documento, είναι, τουλάχιστον, ανόητη.

Όπως ο νόμος ορίζει, οι υπόχρεοι, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε υποβολή Πόθεν Έσχες, οφείλουν να καταθέτουν προς έλεγχο τόσο τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα) όσο και της σύζυγό τους.

Οφείλουν, επίσης, σύμφωνα με το νόμο να αναφέρουν τα στοιχεία των συγγενών τους.

Όπως φαίνεται και στη δήλωση Πόθεν Έσχες που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης το 2005 από κοινού με τη σύζυγό του Γκραμπόφσκι Μαρέβα, έχουν δηλωθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία ενώ αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα του πατέρα της, της μητέρας της και του αδελφού της. Αντίστοιχα στη δήλωση αναφέρονται, οι γονείς του επίσης, οι αδελφές του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι σύζυγοί τους.

Αντί, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και τα παπαγαλάκια της να απαντούν με φληναφήματα , καλό είναι να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση στα εξής ερωτήματα:

-Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σε εκπομπή πως επί 5 χρόνια ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, αλλά πλέον είναι μαζί. Με απλή αριθμητική προκύπτει ότι το 2011 (2006+5) έληξε η διάσταση. Γιατί δεν έχει κάνει από τότε δήλωση Πόθεν Έσχες;

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 30 Ιουνίου 2006 καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, χωρίς τα στοιχεία της συζύγου του λέγοντας πως είναι σε διάσταση. Την ίδια μέρα η Μαρέβα Μητσοτάκη δημιουργεί εταιρεία στο Παρίσι η οποία αγοράζει 11 μέρες μετά το ιστορικό σπίτι του Βολταίρου έναντι μερικών εκατομμυρίων. Πρέπει ή όχι να ελεγχθεί η προέλευση των χρημάτων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter