«Τα γυρίζει» ο Τραμπ – Υπέρ της πολιτικής «μίας Κίνας»

«Τα γυρίζει» ο Τραμπ – Υπέρ της πολιτικής «μίας Κίνας»

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο ν’ ακολουθήσουν την πολιτική της «μίας Κίνας». «Κατά λάθος» στρατιωτικό επεισόδιο στη Νότια Σινική θάλασσα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Κινέζο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την πολιτική της “μιας Κίνας,” στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Financial Times,” που επικαλείται δύο ανθρώπους που έχουν γνώση για την τηλεφωνική αυτή συνομιλία.

Ο Τραμπ ανέλαβε επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο ν’ ακολουθήσουν την πολιτική της “μιας Κίνας.”

Η πολιτική αυτή, της “μιας Κίνας” σε πρακτικό διπλωματικό επίπεδο σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την επίσημη διπλωματική θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

«Κατά λάθος» στρατιωτικό επεισόδιο!

Ένα αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 κι ένα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος πλησίασαν το ένα στο άλλο, κατά την πτήση τους πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα. Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ εκτιμά ότι το περιστατικό αυτό, δεν έγινε από πρόθεση, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Reuters.

Ο αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα δήλωσε ότι τα δύο αεροσκάφη βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 305 μέτρων την Τετάρτη, πάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Φιλιππίνων και των κινεζικών ακτών.

Δύο παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν το 2016, ενώ το αμερικανικό αεροσκάφος “εκτελούσε αποστολή ρουτίνας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο,” σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης Ειρηνικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter