Τα… νεροπίστολα του Κυριάκου

Τα… νεροπίστολα του Κυριάκου

Με παρεμφερή τεχνοτροπία αλλά χωρίς… δεξιοτεχνία, τόσο εις εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ, ο Αδωνης Γεωργιάδης, όσο και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, έχουν αναλάβει το υψηλό καθήκον της προάσπισης του πολιτικού χώρου τους.

 Με ύβρεις, απαξιωτικές φράσεις και ουσιαστικά πετώντας την μπάλα στην εξέδρα!

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, η «υπηρεσία» του Αδωνη Γεωργιάδη είναι γνωστή τοις πάσι: συγκεντρώνει στη ΝΔ τα απολωλότα ακροδεξιά στοιχεία που έχουν καταφύγει στη Χρυσή Αυγή, αλλά και στα νέα –εξωκοινοβουλευτικά προς το παρόν– κόμματα που αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη και το νέο κόμμα (αφού του διέλυσαν το προηγούμενο στελέχη τύπου ‘Αδωνη) του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου.

Με τρολαρίσματα στο Τwitter και μόνιμο στασίδι εδώ και χρόνια στα τηλεοπτικά πάνελ, χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις συνήθως αλλά με υστερικές κορόνες, σαν αυτές με τις οποίες πουλά τα βιβλία που εκδίδει από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, ο Αδωνης έχει αφήσει προ πολλού πίσω του εκφράσεις του τύπου «βαθύπλουτος γόνος που δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή του και λαϊκιστής», τις οποίες εκτόξευε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, όταν ήταν ακόμα βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού – και επειδή το Documento μιλά με ντοκουμέντα, υπάρχει και σχετικό βίντεο της ομιλίας του στη Βουλή με ημερομηνία 9/6/2011.

Από τότε, φυσικά, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη άρχισε να φυλλορροεί και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Αδωνης Γεωργιάδης, έσπευδαν το ένα μετά το άλλο στις αγκάλες της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που ήταν και ο πρωτομάστορας εξάλλου του ακροδεξιού παιδομαζώματος. Και από φανατικός υποστηρικτής των έργων και των ημερών του Αντώνη Σαμαρά, πέρασε στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού προηγουμένως είχε προβεί στην τολμηρή κίνηση να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, με βασικό επιχείρημα ότι ως νεοεισερχόμενος στο κόμμα είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει καλύτερο και να το πάει μπροστά! Πολλοί, μάλιστα –σημερινοί σύντροφοί του βεβαίως– δεν δίστασαν τότε να τον χαρακτηρίσουν μέχρι και «λαγό» του Μητσοτάκη, μετά τη δημόσια υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Κυριάκου για την προεδρία του κόμματος. Και ακόμη περισσότεροι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για το χρίσμα του αντιπροέδρου της ΝΔ που έλαβε ο Αδωνης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προφανώς ως αντίβαρο στον έτερο αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, που ουδεμία σχέση έχει με την αισθητική αλλά και την πολιτική ουσία του Αδωνη.

Εφτασε λοιπόν πλέον στο σημείο ο… υποστηρικτής της πολυφωνίας και του πλουραλισμού Αδωνης να χαρακτηρίζει «πατσαβούρα» μια νέα εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει στοιχεία μόνο όταν είναι τεκμηριωμένα από τη δημοσιογραφική έρευνα, όπως έκανε πρόσφατα με το Documento, αρνούμενος φυσικά να απαντήσει επί της ουσίας για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον διπλό ΑΦΜ της συζύγου του. Το πολιτικό επιχείρημά του, δε, ξεπερνά κάθε φαντασία: «Φαντάζεστε να βγει η ΝΔ και να ζητά το πόθεν έσχες της κυρίας Μπαζιάνα; Αυτό θα κάνουμε στην πολιτική ζωή της χώρας, θα ζητάμε ο ένας τα πόθεν έσχες του άλλου;»! Αν είναι ελλιπή, κύριε αντιπρόεδρε, ναι, αυτό ακριβώς οφείλετε να κάνετε, όταν οι φορολογούμενοι πολίτες καταδιώκονται για χρέη 500 ευρώ στην εφορία!

Στο ίδιο πνεύμα αλλά με διαφορετική τεχνική, επιβάλλοντας λογοκρισία δηλαδή, κινείται και ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή η ΕΡΤ «τόλμησε» να αναφερθεί στο ρεπορτάζ του Documento, απειλώντας μάλιστα ότι «το comme il faut της ΝΔ τελείωσε, δεν θα μας υβρίζετε, κύριε, κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε»! Με εκφράσεις του τύπου «τα πιστόλια του Μαξίμου» ο ακροδεξιών απόψεων δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας, όπως αρέσκεται να τονίζει, δεν αποτελεί κλασικό παράδειγμα αυτού που ονομάζουμε «μαχητική δημοσιογραφία», γι’ αυτό και δεν την αντιλαμβάνεται εξάλλου…

Με πλούσια δραστηριότητα στο Τwitter –όπως και ο ‘Αδωνης– έχει και αυτός αφήσει πίσω του τις εποχές που μέσα από τις στήλες της «Ελεύθερης Ωρας» υμνολογούσε τη διακυβέρνηση Σημίτη και κυρίως τον τότε υπουργό Άμυνας Γεράσιμο Αρσένη, επικρίνοντας τους νεοδημοκράτες ακόμη και επειδή δεν παρέστησαν σε εορταστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων! Επιπλέον, έχει αφήσει πίσω του τη «μαχητική» συνδικαλιστική δράση του, τότε που ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας «Δημοκρατία» και απών στην ουσία κατά τις στοχευμένες –όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι– απολύσεις που έγιναν το 2013, ενώ απασχολούταν και στο γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα, επιδείκνυε το… πατριωτικό ανάστημά του και ως αρχισυντάκτης της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ, που αφορούσε τις δραστηριότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τέτοια… νεροπίστολα, Κυριάκο, ποιος σε πιάνει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter