Τα Paradise Papers «καίνε» ξανά τη ΝΔ: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον ξάδερφο του Μητσοτάκη

Τα Paradise Papers «καίνε» ξανά τη ΝΔ: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον ξάδερφο του Μητσοτάκη

Αλλεπάλληλες είναι οι βολές που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση στο Βουλή μετά τη νέα εμπλοκή συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers. Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα που δέχεται η ΝΔ και πιστώνεται αποκλειστικά στον πρόεδρο του κόμματος, αφού οι offshore ανάγονται πλέον σε οικογενειακό του θεσμό.

Από κοινού Κατερίνα Παπανάτσιου και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έστρεψαν τα πυρά τους κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα εμπλοκή μέλους της οικογενείας του στα Paradise Papers. Μετά τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στα μέλη της οικογενείας του προέδρου της ΝΔ που διατηρούσαν offshore προστέθηκε και ο εξάδελφός, ο οποίος συνδέεται με υπεράκτια εταιρία στο φορολογικό παράδεισο Αρούμπα.

Η υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η αντιπολίτευση στηρίζει με ξεκάθαρο τρόπο τη φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως «δεν θα μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που πήγαν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους». «Είστε σε νευρικό κλονισμό! Σήμερα ήρθαν και άλλα ονόματα (σ.σ. στα Paradise Papers). Δεν είναι μόνο οι offshore πού ακούσαμε…» είπε με τη σειρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος, εννοώντας την υπεράκτια εταιρία που διατηρούσε η Μαρέβα Μητσοτάκη στις νήσους Κέιμαν και η οποία δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες της, ασχέτως αν η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όφειλε να τη δηλώσει.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στη νέα εμπλοκή μέλους της οικογενείας του κ. Μητσοτάκη στα Paradise Papers και συγκεκριμένα στον εξάδελφό του, ο οποίος διατηρούσε offshore στο νησιωτικό κράτος Αρούμπα. «Και κάποιοι βγαίνουν από τα ρούχα τους και λένε “δεν έχουμε σχέση”» επισήμανε, αποσαφηνίζοντας πως στο ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη ο εξάδελφος, Γιώργος Μητσοτάκη, ήταν παρών.

Δεν γνώριζε τον εξάδελφο!

Από την ώρα που το news247.gr αποκάλυψε την εμπλοκή του εξαδέλφου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers, πηγές του Μοσχάτου διέρρεαν σε άτυπες τηλεφωνικές ενημερώσεις πως πρόκειται για ψευδές δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Γιώργος Μητσοτάκης δεν είναι εξάδελφος. Ως δια μαγείας, μετά από λίγες ώρες η «γραμμή» αυτή έληξε και οι ίδιες πηγές παραδέχονταν μεν πως ο Γιώργος Μητσοτάκης είναι συγγενής του προέδρου, με τη διαφορά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να τον δει δέκα χρόνια!

Ίσως, μία ανασκόπηση του γενεαλογικού δέντρου του Κυριάκου Μητσοτάκη έπεισε το Μοσχάτο πως πρόκειται για συγγενή του προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter