Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Καλά Χριστούγεννα Dr Σόιμπλε”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Βαραίνει επικίνδυνα η ατμόσφαιρα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου! Τα… κάλαντα έψαλε χθες (μια μέρα νωρίτερα) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε βάρος της χώρας μας”.

ΕΘΝΟΣ: “Φαντάσματα των Χριστουγέννων”

Η εφημερίδα σημειώνει: “Μαζί με τα… κάλαντα αναμένει το ελληνικό οικονομικό επιτελείο την απόφαση των θεσμών για το “ξεπάγωμα” ή όχι των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οι δύο εγκύκλιοι για τις νέες συντάξεις”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Αλλάζουν όλα στις νέες συντάξεις γήρατος και χηρείας για όσους υπέβαλαν αίτηση από τις 13/5/2016 και μετά, σύμφωνα με τις δύο εφαρμοστικές εγκυκλίους που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να εκδοθούν σήμερα”.

ΕΣΤΙΑ: “Τα Χριστούγεννα του 1896 στην Αθήνα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Η “Εστία” σήμερα επανεκδίδει και προσφέρει στους αναγνώστες της το χριστουγεννιάτικο ειδικό Αφιέρωμα με το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 24 Δεκεμβρίου 1896″.

Η ΑΥΓΗ: “Ένεση ρευστότητας 1,26 δισ. σε μικρομεσαίους”

Σύμφωνα με την εφημερίδα: “Σήμα προς τους επενδυτές για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, αλλά και ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν οι δύο συμφωνίες που υπογράφτηκαν χθες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που εκκινούν από τα 1,26 δισ. τα οποία μπορεί να φθάσουν και τα 2 δισ. την προσεχή διετία”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Έντονα προβληματισμένος για τη στάση του ΔΝΤ είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να κλείσει και χωρίς το Ταμείο. Επισημαίνει εξάλλου στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι επιδιώξεις του για την Ελλάδα μπορεί τελικά να γυρίσουν μπούμερανγκ. Του εύχεται όμως “καλές γιορτές”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Χαμένοι στη μετάφραση Αθήνα-Βερολίνο”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Σε περαιτέρω επιβάρυνση του κλίματος μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, που είχε ήδη πληγεί μετά τις παροχές Τσίπρα, οδήγησαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις οποίες απάντησε, χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Χρυσώνουν το χάπι” μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: “Διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος δίνει η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των “θεσμών”, με αφορμή τις αντιδράσεις για τις ψευτοπαροχές στους συνταξιούχους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Το μεγάλο ξεφούσκωμα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…. “ΤΑ ΝΕΑ” που κρατάτε στα χέρια σας, οφείλουν την επανέκδοσή τους στην ενεργοποίηση των αναγνωστών μας – τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς”

KONTRA NEWS: “Με μακελειό στις εκκλησίες απειλούν οι τζιχαντιστές”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Να βάψει με το αίμα αθώων ανθρώπων τις εκκλησίες, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και χώρους διασκέδασης απειλεί ο ISIS που στέλνει εφιαλτικό μήνυμα σε Ευρώπη και Αμερική για νέο αιματοκύλισμα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά”.

ΤΟ ΚΑΡΦΙ: “Τσαμπουκάδες και μετάνοιες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “εγκλωβισμένος σε μια διαπραγμάτευση που δεν θα έχει ευχάριστη κατάληξη και πιεσμένος από την κατάσταση στο εσωτερικό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένει τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τους δανειστές για να αποφασίσει τα επόμενα πολιτικά του βήματα”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: “Περιμένοντας τον Τραμπ”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Χάνουμε ο ορόσημο το ένα μετά το άλλο. Κι εκεί που πλησιάσαμε στο να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η πολυπόθητη συμφωνία για το χρέος, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει το κοινωνικό μέρισμα, δημιουργώντας κόντρα με τους “θεσμούς”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Όλοι εναντίον όλων”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Την ώρα που έχουν “παγώσει” τόσο τα βραχυπρόθεσμα για το χρέος όσο και η διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση, μαίνεται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο ένας “πόλεμος” τόσο μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ -Γερμανίας όσο και μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ που αφορά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και την ανάγκη ή όχι λήψης επιπρόσθετων μέτρων”.

Κεφάλαιο: “Η ανατροπή που ξυπνά τον εφιάλτη του 2015”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Άκαρπη η στάση από το ΔΝΤ και Eurogroup στη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση και τις μονομερείς ενέργειες, παράταση χωρίς χρονικό προσδιορισμό βλέπουν στις Βρυξέλλες για Ιανουάριο επιμένει να μιλά η κυβέρνηση”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter