Τα ψέμματα Λοβέρδου για το «πάρτι» στα ταμεία της UNICEF (Photo)

Τα ψέμματα Λοβέρδου για το «πάρτι» στα ταμεία της UNICEF (Photo)

“Λάσπη στον ανεμιστήρα”, όλο και κάποιος θα λερωθεί. Με αυτή τη λογική ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος προσπαθεί να παρουσιάσει για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της UNICEF να διακόψει τις σχέσεις της με το ελληνικό τμήμα της καθώς μετά από ελέγχους προέκυψαν σοβαρές παρατυπίες.

Ο κ. Λοβέρδος  σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στην απόφαση της UNICEF με αναφορά σε “κατσαπλιάδες” που κατονομάζει αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική από την εικόνα που θέλει να φτιάξει ο δημοσιογράφος.

Όπως εξήγησε πριν από λίγες μέρες στο koutipandoras.gr η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UΝICEF στην Ελλάδα, Σοφία Τζιτζίκου, οι παρατυπίες στις οποίες αναφέρεται η UNICEF, δεν αφορούν το συγκεκριμένο ΔΣ.

«Εμείς αναλάβαμε πριν δυο χρόνια και προκαλέσαμε ελέγχους γιατί αναζητούσαμε την απόλυτη διαφάνεια. Η πρωτοβουλία μας προκάλεσε τους ελέγχους της UNICEF» αναφέρει η κυρία Τζιτζίκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TVXS για την υπόθεση, ο “φακός” του εισαγγελέα, τον οποίο η κ. Τζιτζίκου έχει ενημερώσει με επιστολή της, θα πέσει σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ:

“Η κυρία Τζιτζίκου ανέλαβε την προεδρία στην εταιρεία (άμισθη θέση), όταν απεβίωσε ο επί 40 έτη πρόεδρος της Λάμπρος Κανελλόπουλος πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μάλιστα και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την δεκαετία του 90. Η σύζυγος του υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ της εταιρείας. Ο Λ. Κανελλόπουλος διορίστηκε πρόεδρος το 2000 και έκανε δεξί του χέρι τον Γιώργο Σακελλαρίου ο οποίος ήταν ήδη στην εταιρεία 40 χρόνια, από την εποχή που ήταν υπό κρατικό έλεγχο πριν μετατραπεί το 2002 σε σωματείο. Τον έκανε οικονομικό διευθυντή με μισθό 7000 ευρώ μηνιαίως, και αποχώρησε το 2017 εξαιτίας του έλεγχου.

Ο αντιπρόεδρος της UNICEF Γρηγόρης Φελώνης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, θεωρείται άνθρωπος του Βενιζέλου. Το 2013 ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, είχε αποκαλέσει τον κ. Φελώνη «Κηπουρό του κόμματος» ζητώντας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο «να τον μαζέψει». Υπήρξε επίσης πρόεδρος στο εργατικό κέντρο Αθήνας. Από τη UNICEF παραιτήθηκε όταν από τα κεντρική διοίκηση της UNICEF στη Γενεύη ζητούσαν την αντικατάσταση του προέδρου στην οποία διαφωνούσε και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων «έκανε κόκκινο πανί τη νέα πρόεδρο που ζητούσε την κάθαρση». Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της UNICEF Ηλίας Λυμπέρης με 6000 ευρώ μισθό τον μήνα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ”.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του TVXS, τα ευρήματα από τα πορίσματα Ελλάδας και Γενεύης είναι ενδεικτικά του πάρτι που γινόταν στην Ελληνική UNICEF για πολλά χρόνια:

Τεράστια ποσά που έχουν χαθεί από προμήθειες που δινόντουσαν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς. Μόνο από το 2016 και μετά, επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης και μετά την πρωτοβουλία της νέας προέδρου, άρχισε η εταιρεία να κάνει διαγωνισμούς με διευρυμένη μάλιστα την επιτροπή για να υπάρχει διαφάνεια.

Έσοδα τα οποία δεν φαίνονται από πωλήσεις ούτε στα ταμεία της επιτροπής.

Πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν καθώς στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν ποτέ τα οικονομικά θέματα ως έπρεπε.

Οι μισθοί υπερβαίναν το 1.100.000 ευρώ για 30 άτομα.

Πλαστογράφηση υπογραφών.

Έχουν βρεθεί ποσά 50 χιλιάδες του προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.

Δινόντουσαν μπόνους χωρίς καμιά δικαιολογία σε υψηλόβαθμους.

Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.

Χρήματα που ξοδεύονταν για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων και άλλες ανεξήγητες σπατάλες. Χαρακτηριστικά η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη!

Ζητείται η διερεύνηση της σκοτεινής πλευράς των τηλεμαραθωνίων.

Ίσως ο Γιάννης Λοβέρδος να θελήσει να “διορθώσει” το tweet του τώρα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter