Τα Public στην καρδιά του βιβλίου με σημαντικές παρουσίες ξένων συγγραφέων

Τα Public στην καρδιά του βιβλίου με σημαντικές παρουσίες ξένων συγγραφέων

Σε μία πόλη που γιορτάζει το βιβλίο, τα Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, συμμετέχουν ενεργά με δεκάδες βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις, και φιλοξενούν κάθε μήνα στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος αναγνωρισμένους συγγραφείς από το εξωτερικό. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις μυστικές πτυχές του βιβλίου, μέσα από τη ματιά του ίδιου του συγγραφέα.

Τον Απρίλιο, τα Public υποδέχθηκαν σημαντικούς ξένους συγγραφείς όπως η Sara Blaedel η οποία, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο “Αγνοούμενη“ από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο μεταφραστής Χρήστος Μαρουξής και ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής οι οποίοι ξεδίπλωσαν μερικά από τα μυστικά που κρύβει το νέο της βιβλίο.

Επιπλέον, μία διαφορετική συζήτηση έγινε την Παρασκευή 20 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος. Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με την Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και τα Public, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου“Φυλακισμένος πράκτορας: Πώς η CIA με δίδαξε να επιβιώνω στη φυλακή” του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος (whistleblower) που κατήγγειλε την CIA, John Kiriakou, διοργάνωσαν μία συζήτηση για τον θεσμό των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers). Στη συζήτηση συμμετείχαν οι John Kiriakou, Δρ Άννα Δαμάσκου, Dr Suelette Dreyfus, Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Ψαρόπουλος, ενώ τον συντονισμό έκανε ο Andy Dabilis, ανταποκριτής στην Αθήνα του The National Herald («Εθνικός Κήρυκας»).

Νέες συναντήσεις και παρουσιάσεις αγαπημένων ξένων συγγραφέων, προγραμματίζονται από τα Public.

Συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Ian McEwan. Ο βραβευμένος Άγγλος συγγραφέας Ian McEwan, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων και η UNESCO και συναντά τους αναγνώστες στο βιβλιοπωλείο του Public Συντάγματος (3ος όροφος) για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα από το τελευταίο του βιβλίο “Καρυδότσουφλο” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί την Τρίτη 8 Μαΐου και ώρα 21.00 το βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος υποδέχεται τον Δανό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Μικαέλ Κατς Κρέφελ. Ένας εκπρόσωπος της σύγχρονης αστυνομικής σχολής των «Βόρειων» Χωρών επισκέπτεται την Αθήνα και συναντά τους φίλους του είδους με αφορμή το νέο του βιβλίο ΣΕΧΤΑ που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Τον Ιούνιο αγαπημένοι ξένοι συγγραφείς συνεχίζουν να επισκέπτονται την Αθήνα. Ο Λεονάρδο Παδούρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ LEA αλλά και η Χάνια Γιαναγκιχάρα σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα επισκεφτούν και τα βιβλιοπωλεία Public.

Για συναντήσεις με ξένους συγγραφείς ξεκίνα από τα Public!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter