Τα ρεκόρ του Μάρκεθ (Video)

Τα ρεκόρ του Μάρκεθ (Video)

Δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Αναβατών MotoGP για τον Μαρκ Μάρκεθ και Triple Crown για τη Honda

Ο αναβάτης της Repsol Honda Μαρκ Μάρκεθ είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP για το 2017 με την τρίτη θέση που κατέκτησε στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Grand Prix της Valencia. Ταυτόχρονα η Honda εκτός από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP κατέκτησε και το Triple Crowν Award (Πρωτάθλημα Οδηγών – Κατασκευαστών και Ομάδας).

Στα 24 χρόνια του, ο Μάρκεθ είναι πλέον ο νεότερος αναβάτης μοτοσυκλέτας στην ιστορία με τέσσερις τίτλους στη μεγάλη κατηγορία και έξι παγκόσμιους τίτλους συνολικά μέσα σε μόλις 10 χρόνια συμμετοχής του στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο Μάρκεθ ισοφάρισε τους αναβάτες Τζιμ Ρέντμαν και Τζεφ Ντιούκ που επίσης έχουν κατακτήσει 6 Παγκόσμιους Τίτλους ο καθένας στην καριέρα του.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017, στατιστικά Μαρκ Μάρκεθ:

  • Ο Μάρκεθ είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία που κατακτά τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία 24 ετών και 268 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μάικ Χέιλγουντ, που ήταν 25 ετών και 107 ημερών το 1965, όταν κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία.
  • Είναι επίσης ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία με έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Κατέρριψε μάλιστα το ρεκόρ του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ήταν 25 ετών και 244 ημερών όταν κατέκτησε τον έκτο τίτλο του και το Πρωτάθλημα MotoGP το 2004.
  • Ο Μάρκεθ έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του στο MotoGP με μοτοσυκλέτες Honda. Ο μόνος αναβάτης που έχει τους περισσότερους τίτλους με Honda στη μεγάλη κατηγορία είναι ο Μικ Ντόουαν, ο οποίος κατέκτησε πέντε τίτλους στην κατηγορία 500 κ.εκ. τη δεκαετία του ’90.
  • Μόνο ένας Ισπανός αναβάτης έχει πάρει περισσότερους τίτλους από το Μάρκεθ: ο Άνχελ Νιέτο, ο οποίος κατέκτησε συνολικά 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (επτά στα 125 κ.εκ. και έξι στην κατηγορία 50 κ.εκ.) από το 1969 έως το 1984.
  • Ο Μάρκεθ έχει πάρει τουλάχιστον πέντε νίκες σε μία αγωνιστική περίοδο τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: 125 κ.εκ. , Moto2 και ΜotoGP. Είναι ο πρώτος μάλιστα αναβάτης στα 69 χρόνια ιστορίας των Grand Prix που το πετυχαίνει αυτό. Προηγουμένως, ο Μάικ Χέιλγουντ ήταν ο μόνος αναβάτης που είχε πάρει τουλάχιστον πέντε νίκες σε μία σεζόν επί επτά χρόνια σε τρεις τουλάχιστον κατηγορίες, από το 1961 έως το 1967.
  • Με τις 8 pole position που πήρε το 2017, ο Μάρκεθ ανεβάζει το ρεκόρ του για τη σύγχρονη εποχή στον απίστευτο αριθμό των 73 pole position και στις τρεις κατηγορίες.

Δείτε δύο video με την πορεία του Μάρκεθ ως την κατάκτηση του τίτλου

https://www.youtube.com/watch?v=YVm_nFx25Fo

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter