Τα συμβόλαια και η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ

Τα συμβόλαια και η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ

Τελικά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει με νταμπλ τη σεζόν 2017/18. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρώτου έπειτα από 24 «πέτρινα» χρόνια, γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα, η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεκίνησε: ήττα 2-0 στο ΟΑΚΑ! Στις 25 Ιουλίου 2017 ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έκοβε τα όνειρα της «Ένωσης» για το Champions League, στις 12 Μαΐου 2018 ήταν ο ΠΑΟΚ που έβαλε στοπ στο όνειρο για το πρώτο «κιτρινόμαυρο» νταμπλ μετά από 40 χρόνια.

Ενδιάμεσα, βέβαια, η σεζόν ήταν γεμάτη πολλές χαρές, με αποκορύφωμα την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον, το στοίχημα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους υπόλοιπους ανθρώπους στο αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΚ, είναι, τουλάχιστον, η διατήρηση των κεκτημένων. Και εδώ και καιρό έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για την ομάδα του 2018/19. Κι ενώ ο βασικός κορμός φαίνεται πως θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος, υπάρχουν κάποια σημαντικά «γρανάζια» που όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσουν καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους.

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λίγο πολύ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ. Με τον Γιάννη Ανέστη (2018) να μην ανανεώνει από τον περασμένο Δεκέμβριο το συμβόλαιό του και να μπαίνει στο περιθώριο, οι Βασίλης Μπάρκας (2019) και Παναγιώτης Τσιντώτας (2020) μοιράστηκαν τα παιχνίδια μέσα στο 2018. Οι δυο τους αναμένεται να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν, συνεπικουρούμενοι από τον νεαρό Παναγιώτη Ντούνη (2019). Εκτός κι αν έρθει κάποιο ξένο, «μεγάλο» όνομα.

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Και εδώ είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε πρόσφατα ως το 2020 ενώ και οι Ούρος Τσόσιτς, Άνταμ Τζανετόπουλος έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Ο Ογκνιέν Βράνιες έχει συμβόλαιο ως το 2019, αλλά μετά τη ‘’φασαρία’’ του περασμένου χειμώνα και τη συνολική συμπεριφορά του, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο θα παραμείνει στα Σπάτα. Αντίθετα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (2019), στα 28 του, λογικά σύντομα θα ανταμειφθεί με ένα νέο συμβόλαιο, με βάσει και τις φετινές του εμφανίσεις.

Στα πλάγια μπακ, Νίκλας Χουλτ (2020), Έλντερ Λόπες (2019), Ροντρίγκο Γκάλο (2019) και Μιχάλης Μπακάκης (2019) θα παραμείνουν σίγουρα και τη νέα σεζόν, εκτός κι αν έρθει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από το εξωτερικό. Βάσει ηλικίας, μόνο ο Γκάλο δύσκολα θα δεχθεί πρόταση για ανανέωση συνεργασίας, αφού θα βαδίζει στα 33 του. Υπάρχει και ο νεαρός Γιώργος Γιαννούτσος (2020) που πήρε φέτος ευκαιρίες και λογικά θα παραμείνει στην ΑΕΚ ενώ επιστρέφει μετά το δανεισμό του και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (2019) που πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις με τη Λαμία φέτος.

ΟΙ ΜΕΣΟΙ

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, το πράγμα περιπλέκεται αρκετά. Τα δεδομένα; Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του – παρά την πρόταση που του έγινε μετά και το σοβαρό τραυματισμό του – και όλα δείχνουν πως φεύγει το καλοκαίρι. Ο δανεισμός του Παναγιώτη Κονέ ολοκληρώνεται και γίνονται προσπάθειες παραμονής του ενώ ο Μασούντ Σοτζέι έχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο αλλά η ηλικία (34) και οι εμφανίσεις του από τον Γενάρη και μετά που αποκτήθηκε, μάλλον δεν τον βοηθούν. Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και Αντρέ Σιμόες έχουν ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιο και λογικά θα μείνουν – εκτός αν έρθει καλή πρόταση, ειδικά για τον Πορτογάλο – ενώ δεν τίθεται θέμα αποχώρησης για τους Έρικ Μοράν (2021), Πέτρο Μάνταλο (2022) και Κώστα Γαλανόπουλο (2021), αν και ο τελευταίος προσέλκυσε πρόσφατα το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι το πιο… καυτό όνομα, όντας ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν. Θεωρητικά υπάρχει οψιόν επέκτασης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ για μια ακόμη σεζόν, ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχουν καλύτερες προσφορές για τον 32χρονο ποδοσφαιριστή. Τάσος Μπακασέτας (2019), Βίκτωρας Κλωναρίδης (2020) και Χρήστος Γιούσης (2020) θα συνεχίσουν κανονικά στα Σπάτα αν και ο δεύτερος σε λίγες περιπτώσεις δικαιολόγησε φέτος την παρουσία του. Επιστρέφει από το δανεισμό του και ο νεαρός Ηλίας Τσέλιος (2020).

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στη γραμμή κρούσης προβλέπεται… ανακατάταξη! Οι δανεισμοί των Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο – δηλαδή των δυο βασικών φορ της ΑΕΚ – από τη Λας Πάλμας ολοκληρώνονται. Κι αν για τον Κροάτη τα δεδομένα μοιάζουν ευνοϊκά για να παραμείνει στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, για τον Αργεντινό είναι πολύ πιο δύσκολες οι συνθήκες. Ο Γιώργος Γιακουμάκης (2021) θα πάρει περισσότερο χρόνο τη νέα σεζόν ενώ θα επιστρέψουν – για την προετοιμασία τουλάχιστον – και οι Αντρέας Βλαχομήτρος (2019), Δημήτρης Μελικιώτης (2021).

ΥΓ: Φυσικά, το πρώτο συμβόλαιο που «καίει» την ΑΕΚ είναι αυτό του Μανόλο Χιμένεθ. Ο 54χρονος Ισπανός προπονητής επέστρεψε στην «Ένωση» στις 19 Ιανουαρίου 2017 και συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα. Έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του περυσινού Κυπέλλου και της έδωσε την πρωτιά στα Play Off, της χάρισε τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1994 και μια αξέχαστη, αήττητη πορεία στο Europa League ενώ την έφερε εκ νέου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις πολλές επιτυχίες, υπάρχουν φυσικά και κάποια μελανά σημεία. Οι ήττες και στους δυο τελικούς, λανθασμένες (προπονητικά) αποφάσεις σε κρίσιμα ματς πρωταθλήματος αλλά και κάποιες δηλώσεις και χειρονομίες που έμειναν για λάθος λόγο στην ιστορία. Προφανώς και όλα αυτά θα μπουν στη ζυγαριά από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter