Ταϊλάνδη: Η πρώτη παρουσίαση των 12 παιδιών που διασώθηκαν: «Φοβόμουν ότι θα με μάλωνε η μαμά μου» (Photos+Video)

Ταϊλάνδη: Η πρώτη παρουσίαση των 12 παιδιών που διασώθηκαν: «Φοβόμουν ότι θα με μάλωνε η μαμά μου» (Photos+Video)

Τα παιδιά δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα, έπιναν νερό από τους σταλακτίτες και τα περισσότερα ήξεραν κολύμπι. Όλα τα παιδιά θα επιστρέψουν στους γονείς τους εντός της ημέρας, ευτυχώς, σώα και αβλαβή.  

Τα 12 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά” , σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν και από το οποίο έλαβαν πριν από λίγο εξιτήριο.

Στη συνέντευξη Τύπου -την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά τον απεγκλωβισμό τους, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικά δίκτυα- ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμμετείχε σε “ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης” την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένα μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους επί 17 ημέρες μέσα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης και απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες, γνώριζαν κολύμπι -άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο- όπως είπε πριν από λίγο ο προπονητής τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν είχαν τρόφιμα μαζί τους 

Ο ίδιος επισήμανε ότι “Οι Αγριόχοιροι” δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Πίναμε νερό από τους σταλακτίτες

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το “θαύμα” της διάσωσής τους.

“Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου”, είπε ένα άλλο παιδί.

“Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες”, είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Τι είπε ο προπονητής τους

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής τους, ο οποίος ήταν και εκείνος εγκλωβισμένος μαζί τους επι 17 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης.

Επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, ο παρουσιαστής της ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους.

Θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του δύτη που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter