Ταυτοποιήθηκε και δωδέκατο άτομο στην επίθεση κατά Μπουτάρη

Ταυτοποιήθηκε και δωδέκατο άτομο στην επίθεση κατά Μπουτάρη

Ένα ακόμα άτομο, 22 ετών, Έλληνα, ταυτοποίηση η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζεται για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Κατηγορείται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και εξύβρισης.

Οι κατηγορούμενοι για το περιστατικό πλέον έχουν φτάσει τους 12, με τους τέσσερις πρώτους που χειροδίκησαν, συν τοις άλλοις, να έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ από τους υπόλοιπους 8 που περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία, υπενθυμίζεται πως συμπεριλαμβάνεται και ένας αστυνομικός για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ο 44χρονος αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου από το 2015 εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων και του είχε αφαιρεθεί και ο υπηρεσιακός του οπλισμός. Σε βάρος του συγκεκριμένου, βεβαίως ακολουθείται και διοικητική διαδικασία από την Υπηρεσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι χειροδίκησαν έχουν ταυτοποιηθεί από την αυτόφωρη διαδικασία, όσοι εξύβρισαν ή προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δημάρχου επίσης έχουν ταυτοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους από την προκαταρκτική έρευνα και γίνεται προσπάθεια για να ταυτοποιηθούν έως τρία άτομα ακόμη, αφού οι αστυνομικοί που ερευνούν το περιστατικό έχουν καταλήξει πως δεν ήταν περισσότεροι από συνολικά περίπου 15 άτομα, αυτοί που συμμετείχαν ενεργά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η έρευνα αν και οδεύει λοιπόν σταδιακά προς την ολοκλήρωσή της, συνεχίζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter