Τεκτονικό ρήγμα στο Κίνημα Αλλαγής

Τεκτονικό ρήγμα στο Κίνημα Αλλαγής

Είχε φανεί εξ αρχής ότι η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων επρόκειτο να διχάσει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και να δοκιμάσει σοβαρά τη συνοχή του. 

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά, όμως, να αποδοκιμάσει τη συμφωνία, χωρίς να έχει τη συναίνεση ουδενός εκ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και εταίρων της, μοιάζει πλέον να έχει προκαλέσει «τεκτονικό ρήγμα» στο νεόκοπο φορέα!

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό και εκφώνησε μία ομιλία στη Βουλή που περιείχε σαφείς αιχμές για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την συνέχιση της συμμετοχής του στο νέο φορέα, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τα στελέχη του κόμματος και παρότι δεν επιβεβαιώνονται – προς το παρόν – οι φήμες που διακινούνται από το πρωί, ότι θα εισηγηθεί την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ, δεν αποκλείεται τίποτα!

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, ανέφεραν στο documentonews.gr ότι «δεν σχολιάζουν διαρροές», αναφορικά με δημοσίευμα που φέρει τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά να τσακώθηκαν τηλεφωνικά το Σάββατο.

Το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής, άσχετα από τις όποιες εξελίξεις με το Ποτάμι, δεν είναι ευχάριστο ούτως ή άλλως, καθώς όλοι οι εταίροι της Φώφης Γεννηματά διαφώνησαν ανοιχτά μαζί της ως προς τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης, τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας, καταβάλλοντας ωστόσο προσπάθειες να διατηρήσουν τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Χαρακτηριστικά είναι, μάλιστα, όσα αναφέρει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Μπίστης, σε άρθρο του στο thecaller.gr, καθώς χαρακτηρίζει «λάθος την απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής», για δύο λόγους. «Πρώτος και βασικός», όπως γράφει, «γιατί η συμφωνία είναι καλή. Είναι προϊόν ενός προωθητικού συμβιβασμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας win win συμφωνίας». Ο κ. Μπίστης, μάλιστα, κάνει λόγο για «Βατερλό της ΝΔ» και επισημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης… «έσωσε την τιμή της παράταξης»: «Όσοι παρακολούθησαν την Βουλή και το Βατερλό της Νέας Δημοκρατίας θα κατάλαβαν πόσο αδύναμα είναι τα επιχειρήματα κατά της Συμφωνίας, που υποτίθεται ότι εδράζονται στα ψιλά γράμματα της Συμφωνίας. Η ΝΔ πρόσφερε ένα άνετο θρίαμβο στον Τσίπρα. Κυριολεκτικά, του ύψωσε για να καρφώσει. Το ερώτημα είναι γιατί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εγκλωβίστηκε σε μια αμήχανη και τελικά αρνητική αντιμετώπιση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια εξαιρετική βραδιά έσωσε την τιμή της παράταξης μας»!

Όσο για τον δεύτερο λόγο, για τον οποίο ο Νίκος Μπίστης θεωρεί λάθος την απόφαση Γεννηματά, αφορά την «αίσθηση συστηματικής πλέον συμπόρευσης με τη ΝΔ», όπως γράφει στο άρθρο του. Και δεν είναι το μόνο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που μιλά για συμπόρευση με τη ΝΔ. Να σημειωθεί ότι και η ΔΗΜΑΡ, με απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής, είχε αναφέρει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να δίνει σημάδια παράλληλης πορείας με τη ΝΔ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter