Telegraph: Έτοιμη να παραμείνει και μετά το 2021 στην τελωνειακή ένωση η Βρετανία

Telegraph: Έτοιμη να παραμείνει και μετά το 2021 στην τελωνειακή ένωση η Βρετανία

«Η Βρετανία θα πει στις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμη να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση και μετά το 2021 και μέχρι να ετοιμαστούν οι υψηλής τεχνολογίας υποδομές που χρειάζονται για τον έλεγχο των συνόρων μετά το Brexit», γράφει η βρετανική Telegraph.

Βρετανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αυτές μπορεί να μην είναι έτοιμες μέχρι το 2023, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. «Οι υπουργοί παραμένουν σε αδιέξοδο σχετικά με την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και οι ευρωσκεπτικιστές φοβούνται για παραμονή στην τελωνειακή ένωση επ’ αόριστον».

Από την πλευρά τους οι Financial Times εκτιμούν παντως οτι «η Βρετανία του Brexit έκλεισε τις πόρτες της στους ξένους και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει διαλέξει τη σκληρότερη δυνατή ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Όσοι πιστεύουν ότι εκτός της ΕΕ η Βρετανία μπορεί να ξαναγίνει η δύναμη της ελισαβετιανής περιόδου ας θυμηθούν τα λόγια διακεκριμένου βρετανού διπλωμάτη: ότι οι μοντέρνες οικονομίες δεν μπορεί να είναι ανοιχτές στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα κλειστές στους ξένους» σημειώνουν οι Financial Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter