Τέλη απουσίας

Τέλη απουσίας

Τον τελευταίο μήνα, σχεδόν κάθε ημέρα, υπάρχει δημοσίευμα για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσει ο κόσμος, δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα αλλά κάποιες σκέψεις των ιθυνόντων που μεταφράζονται σε διάφορα σενάρια

Γι΄αυτό τα δημοσιεύματά περιλαμβάνουν διαφορετικά νούμερα. Αυτή η “πλουραλιστική” ενημέρωση προκαλεί σύγχυση. Καταφέρνει να μπερδέψει τον καταναλωτή αντί να τον ενημερώσει σωστά. Και καταφέρνει να αναβάλει τις όποιες αποφάσεις του σχετικά με το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο του.

Δυστυχώς το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Σενάρια επί σεναρίων για τα τέλη αυτοκινήτων. Και το αποτέλεσμα το ίδιο. Σύγχηση, πάγωμα αγοράς και άδικες επιβαρύνσεις.

Ομως ας καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι η χώρα δεν κυβερνιέται με σενάρια.

Δεύτερον δεν μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας και οι κυβερνώντες να στηρίζουν ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Αυτό εκτός από υποτιμητικό είναι παρανοϊκό.

Τρίτον δεν είναι δυνατό να διαιωνίζονται χρόνιες αδικίες και οι κυβερνώντες να υποστηρίζουν ότι “θα αμβλύνουμε τις αδικίες”.

Δυστυχώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι μπαίνει στο ταμείο. Δεν είναι η άμβλυνση των αδικιών. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μια νύχτα. Αντίθετα φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων και επιβαρύνσεων τους πολίτες. Αυτό έκαναν οι προηγούμενοι, αυτό κάνει και η σημερινή κυβέρνηση αφού δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός από κανέναν για τι ακριβώς επιδιώκουμε ως χώρα. Υπάρχει κάποιος στρατηγικός στόχος; Για παράδειγμα, τι θέλουμε; Μικρότερη εξάρτηση στις εισαγωγές καυσίμων και αυτοκινήτων; Λιγότερους ρύπους; Στροφή στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Τι θέλουμε;

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εισπρακτικός στόχος. Γιατί μόνο κουτοπονηριά ήταν το περσινό χαμήλωμα του πήχη στο όριο των ρύπων για τα μηδενικά τέλη και η διατήρηση διαφορετικών κριτηρίων (ρύποι, κυβικά).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter