Τέλη Κυκλοφορίας: Δεν τίθεται θέμα νέας παράτασης – Νέες σκέψεις για τέλη με τον μήνα

Τέλη Κυκλοφορίας: Δεν τίθεται θέμα νέας παράτασης – Νέες σκέψεις για τέλη με τον μήνα

Δεν υπάρχει θέμα νέας παράτασης στη χορήγηση των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και των μοτοσυκλετών, επισημαίνουν στο «Documento» πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Σήμερα η τελική προθεσμία. Από αύριο πρόστιμο το διπλάσιο της αξίας τους.

Το θέμα χορήγησης νέας παράτασης, ανακινήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα από την προηγούμενη Παρασκευή, η οποία έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες και στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση.

Υπενθυμίζουμε, ότι η παράταση που είχε δοθεί στα τέλη του 2016, λήγει σήμερα και, όσοι δεν έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, θα τους επιβληθεί πρόστιμο διπλάσιο της του οφειλόμενου τέλους.

Εξ’ άλλου στο υπουργείο Οικονομικών, προτίθενται να επαναφέρουν το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής στους κατόχους τους, των πινακίδων των οχημάτων που έχουν κατατεθεί στις εφορίες, για περιορισμένο χρονικό διάστημα ( 2 – 3μήνες το χρόνο ) και της καταβολής του αντίτιμου των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στον χρόνο κίνησης των οχημάτων.

 Αν π.χ κάποιος επανεκκινήσει το όχημα του για 3 μήνες, θα πληρώσει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν μόνο στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται να εκδοθεί εγκύκλιος, για την οποία όμως θα πρέπει να λάβουν γνώση και οι εκπρόσωποι των δανειστών…

Τέλος, η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία του γερμανικού κόμματος Ντε Λίγκε, όπου και θα συζητηθούν θέματα της αρμοδιότητας της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter