Τελικός Κυπέλλου: Μια πόλη στο έλεος των χούλιγκαν (video & εικόνες)

Τελικός Κυπέλλου: Μια πόλη στο έλεος των χούλιγκαν (video & εικόνες)

Tέσσερις τραυματίες, δεκάδες κάδοι απορριμμάτων καμένοι, ζημιές σε αυτοκίνητα και κατεστραμμένες τζαμαρίες. Φωτιές, κυνηγητά, πέτρες, δακρυγόνα. Κλούβες, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Αυτό ήταν το σκηνικό του τρόμου που στήθηκε από το Σάββατο νωρίς το μεσημέρι και κορυφώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τις συμπλοκές οπαδών… όλων των αποχρώσεων με την ευκαιρία διεξαγωγής του αποψινού τελικού του Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (20.00, Cosmote TV).

Είθισται οι τελικοί Κυπέλλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να αποτελούν γιορτή για το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, των επιχειρηματιών που δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο ως άθλημα αλλά ως Δούρειος Ιππος για να προωθήσουν άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα και γιατί όχι να μπουν έτσι και στην πολιτική ζωή του τόπου, ποδόσφαιρο σημαίνει πόλεμος! 

Εκατοντάδες χούλιγκαν λεηλάτησαν το κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής, μια ολόκληρη πόλη έγινε έρμαιο των διαθέσεων των κίτρινων, μαύρων, κόκκινων Μάο Μάο (έτσι είχε αποκαλέσει τους αντιπάλους του, το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ξεχνώντας φυσικά να βάλει στο κάδρο και τους δικούς του…). Μιλάμε για την γιορτή των χούλιγκαν, τη γιορτή της αλητείας και όχι της γιορτή της μπάλας! 

Και δυστυχώς τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Σήμερα καταφθάνει το κομβόι των φίλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, περίπου 300 πούλμαν και μεγάλος αριθμός ΙΧ από τη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί της ΑΕΚ από την άλλη πλευρά ετοιμάζουν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ειδικότερα στην πλατεία Ομονοίας, μόνο και μόνο για να μη μπορέσουν λένε, να συγκεντρωθούν ΠΑΟΚτζήδες, των οποίων ο Σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών τους βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία. Οπότε καταλαβαίνετε….

Τρεις οπαδοί κι ένας αστυνομικός ήταν ο χθεσινός απολογισμός των τραυματιών, αλλά από συλλήψεις ούτε για δείγμα! Ξύλο στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, στην Πατησίων, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Ακαδημίας (στα Εξάρχεια βρίσκεται ένας μεγάλος Σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ). Στη μάχη των οπαδών των «δικεφάλων» φέρεται να ενεπλάκησαν και οπαδοί του Ολυμπιακού. Αλλοι μιλούν και για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Χάος…

Κατά τα λοιπά, επιστρατεύτηκαν 5.000 αστυνομικοί από την Αθήνα και την Περιφέρεια, το ΟΑΚΑ επανδρώθηκε με συρματοπλέγματα και άλλα σιδηρόφρακτα υλικά, τα μέτρα (υποτίθεται) δρακόντεια (όπως πάντα λένε σε τέτοιες περιπτώσεις), τα πλάνα της Αστυνομίας δίνουν και παίρνουν, συσκέψεις επί συσκέψεων έγιναν και γίνονται, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει πάντα ίδιο: η Ελλάδα γίνεται έρμαιο των ορέξεων των χούλιγκαν που βρίσκουν ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές μιας ολόκληρης σεζόν. Οπως πέρσι στον Βόλο με τους ίδιους αντιπάλους, που ισοπεδώθηκε η πόλη και παρακολουθούσαμε τα μαχαιρώματα των χούλιγκαν σε απευθείας μετάδοση. Φέτος είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε τα ίδια. Και ποιος να τους ενοχλήσει άλλωστε…

Βία και ανήμερα του τελικού

Επεισόδια σημειώθηκαν, περίπου στις 7μμ, έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall, κοντά στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έγιναν συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αποκαταστάθηκε η τάξη.

Νωρίτερα οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια οπαδούς του ΠΑΟΚ ενώ έκαψαν και το όχημά τους! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter