Τελικός με άγριες συμπλοκές, πυρπολήσεις οχημάτων και τραυματισμούς (Photos & Videos)

Τελικός με άγριες συμπλοκές, πυρπολήσεις οχημάτων και τραυματισμούς (Photos & Videos)

Μετά τα χθεσινοβραδινά σοβαρά επεισόδια που έγιναν γύρω από την Ομόνοια, ανάμεσα σε φανατικούς οπαδούς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μια ημέρα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, άγριες συμπλοκές, τραυματισμοί, πυρπολήσεις οχημάτων και συγκρούσεις ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες πριν τον τελικό αλλά και μετά την έναρξή του.

Παρά τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και την κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών η κατάσταση σε κάποιες στιγμές έμοιαζε ανεξέλεγκτη. 

Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, λίγη ώρα αφ’ ότου μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Οπαδοί του «δικεφάλου του Βορρά» προσπάθησαν να σπάσουν τα προστατευτικά, ενώ ένας από αυτούς χρησιμοποίησε και πένσα για να… κάνει τη δουλειά του. Στο πέταλο της εξέδρας όπου φιλοξενούνται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται 4 διμοιρίες ΜΑΤ υπό το φόβο εισβολής στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο άναψαν δεκάδες βεγγαλικά τόσο από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ όσο κι από της ΑΕΚ με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει για μερικά λεπτά η σέντρα του αγώνα.

Περίπου κατά τις 6μμ, οπαδοί της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στη θύρα 5, εισέβαλαν σε νεκρή ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στους φίλους της Ένωσης και αυτούς του ΠΑΟΚ και έκαναν «ντου» στην αστυνομία. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, δολοφονική επίθεση σε βαν που μετέφερε έξι φίλους του ΠΑΟΚ επιχείρησαν οπαδοί της ΑΕΚ και λίγο έλειψε να τους κάψουν ζωντανούς, την ώρα που αυτοί πλησίαζαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φίλοι του ΠΑΟΚ σταμάτησαν να ρωτήσουν περαστικούς ποιο δρόμο να πάρουν για να φτάσουν στο γήπεδο. 

Όταν έστριψαν στο δρόμο που τους είπαν, δέχθηκαν την επίθεση από περίπου 100 οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι τους πέταξαν μολότοφ μέσα στο βαν, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Επεισόδια σημειώθηκαν, επίσης και έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall, κοντά στο ΟΑΚΑ, καθώς οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αποκαταστάθηκε η τάξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter