Τέλος από την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ – Έργα και ημέρες του Ισπανού τεχνικού

Τέλος από την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ – Έργα και ημέρες του Ισπανού τεχνικού

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ.

“Τον ευχαριστούμε θερμά για τον ενάμιση χρόνο της επιτυχημένης συνεργασίας μας, αλλά και για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας μετά από 24 χρόνια”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των “κιτρινόμαυρων” και καταλήγει: “Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη γράψει το δικό του μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Amigo Manolo, hasta la vista!”.

Για δεύτερη φορά, λοιπόν, Μανόλο Χιμένεθ και ΠΑΕ ΑΕΚ φτάνουν στη λύση της συνεργασίας τους. Φυσικά, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011, υπάρχουν αρκετές διαφορές. Η ουσία είναι πως ο Ισπανός τεχνικός, στην πρώτη θητεία του κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και στη δεύτερη έφερε το πρωτάθλημα στην “Ένωση”.

Οι αριθμοί “ευνοούν” τον γεννημένο στην Ανδαλουσία τεχνικό. Ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ στις 7 Οκτωβρίου του 2010 και έμεινε για σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο (μέχρι τις 5 Οκτωβρίου του 2011). Είχε μεν υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα εκείνης της περιόδου στο σύλλογο, δεν ευνόησαν στο να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συμφωνία.

Ωστόσο, ο Χιμένεθ πρόλαβε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, κερδίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό του ΟΑΚΑ στις 30 Απριλίου. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2010/11, η ΑΕΚ τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση, 21 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Κι έχοντας, όμως, για “κηλίδες” το 6-0 με το οποίο ηττήθηκε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” από τους “ερυθρόλευκους” και λίγους μήνες νωρίτερα το 0-4 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.

Στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, σε συνολικά 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χιμένεθ κατέγραψε 25 νίκες, 8 ισοπαλίες και 17 ήττες (μ.ο. βαθμών 1,66 και 76-62 τα γκολ).

Όταν ο 54χρονος, σήμερα, τεχνικός επέστρεψε στην “Ένωση”, στις 19 Ιανουαρίου του 2017, τη βρήκε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να ορθοποδήσει στη δεύτερη σεζόν της – μετά την περιπέτεια της Γ’ εθνικής και της Football League – στη Super League, αλλά με τους Τιμούρ Κετσπάγια και Ζοσέ Μοράις, η χρονιά φαινόταν χαμένη. Κι όμως…

Ο Χιμένεθ έφτασε τους “κιτρινόμαυρους” στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο έχασε στο Βόλο με 2-1 από τον ΠΑΟΚ, αλλά κατέκτησε και την πρωτιά στα Play Off, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Οι δυο αυτές επιτυχίες ήταν που του έδωσαν το δικαίωμα το περασμένο καλοκαίρι να παραμείνει στον πάγκο της “Ένωσης”.

Και το σίγουρο είναι πως δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και ο Χιμένεθ. Μετά από 24 χρόνια, η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ, παράλληλα, έφτασε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου – τον οποίο πάντως έχασε στο ΟΑΚΑ με 2-0 από τον ΠΑΟΚ και πάλι – αλλά και στους “32” του Europa League, πραγματοποιώντας αήττητη πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. “Παράσημα”, το επιβλητικό 3-0 επί της Κλαμπ Μπριζ, οι δυο “λευκές” ισοπαλίες κόντρα στη Μίλαν, οι τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με μόλις 12 γκολ παθητικό – επίδοση ρεκόρ για τη Super League!

Στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, σε συνολικά 79 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χιμένεθ κατέγραψε 47 νίκες, 21 ισοπαλίες και 11 ήττες (μ.ο. βαθμών 2,05 και 130-42 τα γκολ)!

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λας Πάλμας και η ΑΕΚ φαίνεται ήδη να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η Ιστορία θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί για την επιλογή του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter