Τέλος εποχής: Στο σφυρί το θρυλικό περιοδικό Rolling Stone

Τέλος εποχής: Στο σφυρί το θρυλικό περιοδικό Rolling Stone

Το περιοδικό που επηρέασε όσο τίποτα άλλο τη μουσική σκηνή βγαίνει στο σφυρί μετά από 50ετή παρουσία.

Ο Jann Wenner –ο οποίος ίδρυσε το Rolling Stone το 1967 ως χίπις φοιτητής του Μπέρκλεϊ και τώρα το διοικεί με τον γιό του, Gus – είπε στους New York Times ότι το μέλλον φαίνεται δύσκολο για μια οικογενειακή εκδοτική εταιρεία.

Και, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ένα «ταβάνι» στις φιλοδοξίες που μπορούν να επιτύχουν μόνοι τους, γι αυτό και δρουν εκ των προτέρων.

Το Rolling Stone, εκτός από την τεράστια επιρροή που έχει ασκήσει στη μουσική, έχει αναδείξει και πολλούς δημοσιογράφους, ενώ έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και με κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Ένα από τα κοινωνικά του θέματα έγινε αιτία να πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος του, όταν, το 2014, δημοσίευσε άρθρο για έναν ομαδικό βιασμό στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το οποίο αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι δεν ευσταθούσε και δεν είχε ελεγχθεί δημοσιογραφικά.

Πέρσι, το Rolling Stone πούλησε το 49% των μετοχών του στην εταιρεία από τη Σιγκαπούρη BandLab Technologies, ενώ φέτος η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πούλησε τους άλλους δύο τίτλους του, το US Weekly και το Men’s Journal στην American Media, η οποία «ειδικεύεται» σε ταμπλόιντ όπως το National Enquirer.

Aν η American Media ενδιαφερθεί για το Rolling Stone θα είναι ένα πραγματικό τέλος εποχής για την ιδεολογική ταυτότητα του περιοδικού, μια και ο επικεφαλής της είναι, εκτός των άλλων, και «σύμμαχος» του Τραμπ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter