Τέμπη: Πρόταση για θεματικό πολιτιστικό πάρκο

Τέμπη: Πρόταση για θεματικό πολιτιστικό πάρκο

Μετά τα εγκαίνια των νέων σηράγγων ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος αφού χαρακτήρισε το έργο ως ένα από τα μεγαλύτερα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αναφέρθηκε σε μια ακόμα αναπτυξιακή πρόταση.

«Μετά την λειτουργία των σηράγγων, υπάρχει μια αναπτυξιακή πρόταση η οποία προτείνεται σε ένα μήκος 9 χιλιομέτρων στην κοιλάδα των Τεμπών, να γίνει ένα πολιτιστικό θεματικό πάρκο. Ένα πάρκο όπου θα αναδεικνύεται η αρχαιολογία, η μυθολογία, ο θρησκευτικός τουρισμός, η ιστορία, η χλωρίδα και η πανίδα , αλλά και διέλευση της κοιλάδας, είτε μέσω περιπατητικών μονοπατιών, είτε με ποταμόπλοια κ.ά.» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Κολλάτος τόνισε, πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, τις μελέτες για το συγκεκριμένο πολιτιστικό θεματικό πάρκο θα τις χρηματοδοτήσει η παραχωρησιούχος εταιρεία, ούτως ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σχετικά με το θέμα των διοδίων στον παλιό δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών, ο κ. Κολλάτος είπε πως σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, οι κάτοικοι της περιοχής θα κινούνται χωρίς να πληρώνουν διόδια για τρία χρόνια. Όμως, ο δήμαρχος είπε πως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να «υπάρξει περιβαλλοντική αδειοδότηση, η οποία δεν έχει ακόμη υπογραφεί»

Επίσης, ο κ. Κολλάτος ανέφερε πως προχώρησε και σε μια πρόταση προς το υπουργείο υποδομών, η οποία θα αφορά μια καταγραφή των οχημάτων που θα κινούνται πλέον στον παλαιό δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών, έτσι ώστε να κριθεί αν χρειάζεται να υπάρχουν διόδια.

«Με τη διέλευση πλέον των οχημάτων μέσα από τις σήραγγες, αλλά και την υποχρεωτική διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από αυτές, μένει να γίνει μια καταγραφή για το πόσα αυτοκίνητα θα κινούνται στον παλιό δρόμο. Αν από αυτά τα αυτοκίνητα αφαιρέσουμε και τα αυτοκίνητα των ανθρώπων του δήμου, απομένει να δούμε αν υπάρχει ανάγκη να υπάρχουν διόδια, διότι νομίζω πως η κίνηση από τον παλιό δρόμο θα είναι ελάχιστη» σημείωσε ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Κολλάτος επανέλαβε την πάγια θέση του δήμου, αλλά και των όμορων δήμων, για την μη μεταφορά των διοδίων, από τον Πυργετό στον παλιό δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter