Τερέζα Μέι σε British Airways: Αποζημιώστε τους επιβάτες

Τερέζα Μέι σε British Airways: Αποζημιώστε τους επιβάτες

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε από τη British Airways να καταβάλει αποζημιώσεις στους χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε βρετανικά αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε στο σύστημα πληροφορικής κι επιπλέον να παράσχει τις υπηρεσίες που οι πελάτες αναμένουν από την αεροπορική εταιρεία.

Η BA αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου, του πλέον πολυσύχναστου της Ευρώπης, και Γκάτγουικ το Σάββατο ανακοινώνοντας ότι εξαιτίας της υπέρτασης που σημειώθηκε τα πληροφοριακά συστήματα βγήκαν νοκ άουτ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες των διεθνών πτήσεων, τα τηλεφωνικά κέντρα και τον ιστότοπό της.

«Είναι σημαντικό φυσικά η British Airways να έχει σχεδιάσει την καταβολή αποζημιώσεων… για τους ανθρώπους που ταξίδευαν» σημείωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη κεντρική Αγγλία.

«Είναι ευθύνη τους να επιλύσουν τα προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα και να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες που οι πολίτες αναμένουν από τη British Airways».

Από την πλευρά της η βρετανική αεροπορική εταιρεία γνωστοποίησε ότι σήμερα αναμένεται να εκτελέσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τα αεροδρόμια του Λονδίνου και του Γκάτγουικ, καθώς το σύστημα υπολογιστών της λειτουργεί εκ νέου μετά τη βλάβη που προκάλεσε την ταλαιπωρία 75.000 επιβατών το Σαββατοκύριακο.

«Τα συστήματα υπολογιστών μας επαναλειτουργούν και τα δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στο Χίθροου και το Γκάτγουικ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας British Airways.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter